Megjelent a ReForrás jubileumi száma

A ReForrás és elődje a Sárospataki Református Lapok ezzel a számmal ünnepli 20 éves évfordulóját. Megújulásának, színes magazin formájának jubileumi lapszámában kiemelt figyelmet kap a Zempléni egyházmegye két gyülekezete, Szerencs és Sárospatak.

Pásztor Dániel püspöktől olvashatnak reformációs meditációt azok, akik kezükbe veszik a ReForrás idei jubileumi számát.

amiigazán

Hivatás és szolgálat rovatunkban Tóbiás Zoltán lelkipásztorral készült interjút olvashatnak, míg egyház értelmezés rovatunkban, „Mit hiszel a közönséges keresztyén anyaszentegyházról?” címmel Pásztor Gyula akadémiai lelkész írását és „Reformáció vs. Deformáció” címmel Vadnai Zoltán missziói tanácsos írását találják.

igazat

Igazat mondd, ne csak a valódit rovatunkban a ReForrással kapcsolatos olvasási szokások és tapasztalatok kerültek terítékre. „Kezdetben volt a Sárospataki Lapok” címmel pedig interjút olvashatunk, arról hogyan változott 20 év alatt a Reforrás és hogy mit jelentett az ebben végzett munka. Kérdéseinkre Rácsok András válaszolt, aki 18 évig hűséggel végezte ezt a szolgálatot.

reForras_ujsag_215x285mm_20231010_LQ-1-9

Történet és recept rovatunkban a leveles kelből készített zöldségleves és boros szőlőmártással tálalt töltött csirke készítésével ismerkedhetünk meg, melynek apropója most is egy történet, aminek címe: Reform/átus konyha. Gyereksarok rovatunkban olvashatnak a nyári gyerektáborokról a kerületben és fiatal olvasóinknak is kedveskedünk némi fejtörővel.

Egyházkerületünk területén működő református intézményeink és gyülekezeteink is hírt adnak magukról a pünkösd óta eltelt időszakról. Ahol kiemelt figyelmet szenteltünk Zempléni egyházmegyénknek és a mögöttünk lévő időszakban történt lelkészbeiktatásoknak. A Zempléni egyházmegyéből dr. Fodor Ferenc Sárospatak lelkipásztora, majd a Szerencsi egyházközség mutatkozik be.

turisztika

Egyház és történelem rovatunkban a Gályarabok perének közelgő évfordulójával kapcsolatosan olvashatjuk Tóth Péter értekezését.

A lapot keresse lelkipásztoránál. Ha gyermeke református intézménybe jár, érdeklődjön az iskola vezetésénél, egyéb esetben a szerkesztőség címén juthat hozzá a laphoz.

Szerkesztőség

reFORRAS_20_LOGO

A Szerkesztőbizottság elnöke: Hangóné Birtha Melinda

Szerkesztőbizottság:

Csomós Balázs

Egyházmegyei sajtóreferensek:

Szalay László Pál, Abaúj

Marozsák Dániel, Borsod-Gömör

Anda Judit, Egervölgye

Baksy János, Zemplén