H2Ő az élet vize

-Fellépők-

A Tiszáninneni Református Egyházkerület szabadtéri evangelizációs eseményének kiemelt fellépői:

Részletes program:

15.00 - 15.05 Püspöki köszöntő

15.05 - 16.05 Levente Péter

16.05 – 16.15 Óvodások

16.15 - 16.25 ref. ált. iskolások 1. blokk

16.25 – 16.40 CrossYounity

16.40 - 16.55 evangelizáció ifj. Csomós József

16.55 – 17.20 CrossYounity

17.30 - 17.35 Bemutatkoznak a református általános iskolások , Kolumbán Gábor

17.35 – 17.45 állami iskolás hittanosok, Bundzik Attila

17.45 – 18.15 Söndi és Ker-Songs

18.15 – 18.25 Irinyi János Református Oktatási Központ tanulóinak fellépése

18.25 – 18.55 evangéliumi bűvész show, Zsebeházy Ferenc

18.55 – 19.00 Általános iskolások zárókórusa

20.30 The Sign koncert

A színpadi programok mellett megannyi program várja a kicsiket és nagyokat.

- Herczeg Mária kézművesfoglalkozása

- Parakletos könyvvásár

- szabadtéri gyermekjátékok: ugrálóvár, rodeo-bika, íjászat

- cukorágyú, vattacukor, csillámtetoválás

- az abaújvári gyülekezet termékeinek vására

- bemutatkoznak a kazincbarcikai gyülekezetek, egyházkerületünk szolgálatai és a Magyar Református Szeretetszolgálat


Előadók

Levente Péter

LP

Jászai Mari-díjas színész, rendező, tanár

A nagyváradi születésű színész 1961 és 1970 között az Állami Bábszínház, 1970 és 1978 között az Operettszínház tagja, 1978 és 1994 között a Mikroszkóp Színpad gyermekrészlegének színész-rendezője volt.

1986 óta művésztanárként szakmódszertani előadásokat tart Viselkedéskultúra – egyéniség – személyiség címmel. A Magatartástudományban feleségével közösen végzett munkájával elnyerte a Magyar Örökség díját is.

http://www.leventepeter.hu

Ifj. Csomós József

csomós

Református lelkipásztor, a Tiszáninneni Református Egyházkerület ifjúsági referense, Sárospataki Református Teológiai Akadémia oktatója, a Tirekifi megálmodója és vezetője, hazai és nemzetközi keresztény ifjúsági fesztiválok előadója és igehírdetője.

Zenekarok


cross

CrossYounity

crosy

Egy keresztyén ifjúsági zenei mozgalom. 2019-ben alakult az Európai Regionális Fejlesztési Alap finanszírozásával az Interreg V-A Románia-Magyarország Program keretében. Célja a keresztyén ifjúsági zenei kultúra képviselete, a zenei alkotó- és előadóművészet támogatása, egy állam- és felekezeti határokon átívelő ifjúsági zenészközösség életre hívása, alkotóműhelyek, előadások, koncertek szervezése. A kezdetek óta a CrossYounity egyre nagyobb érdeklődésnek és népszerűségnek örvend. Már több mint ötven fiatal kapcsolódott be ebbe az alkotói folyamatba: zenészek, énekesek, kórustagok, fény- és hangtechnikusok, fotósok, a Kárpát-medence különböző pontjairól. Ők mindannyian időt, energiát és pénzt fektetnek abba, hogy a keresztyénség nagy örömüzenetét: a megváltás evangéliumát kortárs zenei eszközökkel eljuttassák mai fiatalokhoz.

sign

The Sign

sign3

A The<>Sign egy 2012-ben alakult 5 főből álló miskolci zenekar, nagy álmokkal.

A fiúk eleinte jó barátok voltak és élték a szokásos tizenévesek világát. Mind ismerjük a látványt, mikor a fiatal gyerekek hangszertokkal a hátukon rohannak a zeneiskolába, nem volt ez másképp itt sem. Aztán jött a fordulat …  a zenekar ötlete.

Zenekari, színpadi és technikai rutin nélkül belevágtak. A srácok együtt tanultak meg zenélni és együtt járták végig a zenekarrá válás útját, így az évek alatt remekül összecsiszolódtak. Az iskolai fellépésektől kezdve a zenekaros versenyeken át a vidéki fesztiválokig szinte mindenhol megfordultak már.

2016-ban egy kiegészült formációban az Akvárium klubban és a Várkert Bazárban is felléptek, 3 alkalommal voltak a Margaret Island előzenekara. Egy felkérés útján ők írták a Családháló program hivatalos dalát "Családod visszavár" címmel.

„A zene , számunkra a legnagyobb örömforrás … ezt a korlátlan, soha el nem évülő örömöt visszük magunkkal, amerre csak járunk, mert hisszük, hogy a zenének van ereje kapcsolatokat helyreállítani, boldogságot adni és megváltoztatni a jövőt.” – Czinke Máté

A fiúk nagy figyelmet szentelnek a zenei minőségre, a kreativitásra, valamint a szövegek tartalmára. Jelenleg első albumukon dolgoznak, melyről az első megjelent dal "Egyetlen" megnyerte a Petőfi Rádió "saját zenéd" versenyét.

Az EMMI ( Emberi Erőforrások Minisztériuma ) jóvoltából az 1. albumuk várhatóan még ez évben elkészül és kiadásra kerül "Többet mond itt minden Rólad" címen.

►Tagok:

Török Dániel - szólógitár

Czinke Máté  - ének, ritmusgitár

Szentpétery Mózes - basszusgitár, vokál

Czinke Dániel  - szintetizátor, vokál

Kollár Ábel  - dob

logo

Ker-Songs Együttes

kersongsfoto

2015-ben alakult lelkes, amatőr zenészekből, akik úgy döntöttek, hogy a gyülekezeti falakon kívül is szeretnék Istent szolgálni és a dicsőítő énekeken keresztül hirdetni Isten üzenetét. 2022. februárban alakult felekezetektől független zenei egyesületté.

A zenekar többféle korosztályból tevődik össze, így a tizenévesektől a nagypapáig minden generáció megtalálható benne, akárcsak egy családban. A tinik felkarolása, és Isten szolgálatára hívása különösen fontos része a zenekar életének.
Mottójuk:

„Lehet, hogy gyenge néha még a hangunk,

Lehet, hogy léptünk még bizonytalan,

De indulunk: a szépet, jót akarjuk

S érezzük, hogy hitünknek szárnya van!”

(Juhász Gyula: Prológus)