Férfinak és Nőnek teremtette

Pécsi Rita Miskolcon

Élvezetes, tanulságos és nagyon szórakoztató két órában volt része azoknak, akik nem sajnálták az időt a SRHE Felnőttképzési Intézete által szervezett rendezvényre március 13-án.

Uzsalyné Pécsi Rita PhD, az organikus pedagógiai rendszer apostola, művelője, az Apor Vilmos Katolikus Főiskola oktatója jött le a kerületi székház nagytermébe. Előadásának címét Marcus Aurelius császártól és filozófustól kölcsönözte : „Egymás kedvéért születtünk”. A férfi és a nő, a férfiasság és a nőiesség témakörét járta körül, mindezt a nevelés, a példaadás szempontjából.

SRHE_fti_031313

Ezen belül hallhattunk a mai, apátlan-anyátlan nemzedék gondjairól. Világossá tette, hogy nem lehet büntetlenül egyformává tenni, vagy kiiktatni a születésünk előtt már eldőlt biológiai nemek közötti különbséget, mert másképpen gondolkozunk, másként látjuk a dolgokat, tájékozódunk, kommunikálunk, oldjuk meg a problémákat. Ezt kapjuk, kaptuk ajándékként a Teremtőtől, aki önmaga képére formált bennünket, úgy hogy a férfi és a nő kiegészítse és többé, jobbá tegye egymást. Mert a hozzáillő segítőtárssal együtt lesz két ember, egy férfi és egy nő Isten képmásává.

A lebilincselő gondolatok kíváncsivá tették a hallgatókat a következő, április 30.-ára tervezett találkozásra.

További tudnivalók

Az előadó hivatalos honlapja