Exodus

Június 26-án a miskolci Avas-déli református egyházközség templomában tartották az Exodus szervezet magyar csapatainak kibocsátó istentiszteletét. Ezzel egy időben még két helyszínen, az erdélyi Magyarkécen, valamint a felvidéki Vágfarkasdon is zajlott kibocsátó Istentisztelet.

Az eredetileg közös, Kárpát-medencei alkalom a vírushelyzet miatt került megrendezésre három külön helyszínen, de a virtuális térben mégis találkozhattak a csapatok.

Miskolcon Bogyó András, az Exodus Közép-Kelet Európai Egyesületének igazgatója köszöntötte az egybegyűlteket. A rendhagyó alkalmon közös játék és közös imádság után ifj. Csomós József, a Tiszáninneni Református Egyházkerület ifjúsági referense végezte az igei szolgálatot és áldotta meg a szolgálatra induló fiatalokat.

kép

Az Exodus egy protestáns gyökerekkel rendelkező nemzetközi szervezet, ami 24 évvel ezelőtt indult Észak-Írországból, azzal a céllal, hogy tanítványokat képezzen. Olyan 15-25 év közötti fiatalokat hív és vár, akik szeretnének tanulni és szolgálni. Bár inkább zárt csoportok, gyülekezeti ifik, osztályok csatlakozhatnak hozzájuk, egyénileg is van lehetőség részesévé válni az Exodus által szervezett missziós útnak. A megalakult csapatok felkészülését segédanyagokkal és rendszeres mentorálással támogatják. A csoportok fél éves felkészülést követően indulnak szolgálni, hogy az addig tanultakat megéljék, és olyan élményekkel térjenek vissza saját közösségeikbe, ami tovább vezeti őket a keresztény felnőtté válás útján. A szervezet programja négy egymásra épülő szintből áll, így a csapatok többször is vállalhatnak szolgálatot.

Idén a Kárpát-medencében összesen 22 csapat indul útnak a nyár folyamán és több mint 80 csoport világszerte.

kép

„Abban hiszünk, hogy akkor maradnak meg ezek a fiatalok és akkor lesznek alappillérei a gyülekezeti közösségeinknek, ha megtalálják a saját szerepüket és szolgálatukat az otthoni közösségben.” - fogalmazott Bogyó András Exodus Közép-Kelet Európai Egyesületének igazgatója.