Elkezdődött a Csillagpont

Hatalmas készülődés és várakozás után július 27-én kezdetét vette az idei Csillagpont. A kétévente megrendezésre kerülő Református Ifjúsági Találkozó témája ez alkalommal a Szabadság.

kép

A 14 és 35 év közötti korosztályt megszólító fesztivál rávilágít napjaink kihívásaira is, így szó lesz többek között a pályaválasztásról, a párkeresésről és a klímaszorongásról. Az előadók között megtalálni Csató Gábort, az Országos Mentőszolgálat főigazgatóját, Tapolyai Emőke szexuálpszichológust és Szikszai Szabolcs lelkipásztor, az Újragondoló blog szerzője is.

A fesztivált Balog Zoltán, a Magyarországi Református Egyház Zsinatának lelkészi elnöke nyitotta meg. A szabadság jelképével, egy ötvenhatos lyukas zászlóval lépett a színpadra, majd beszédében arra hívta fel a hallgatóság figyelmét, hogy a szabadság kivívásánál csak az fontosabb, hogy mit kezdünk a felszabaduló tereinkkel, időnkkel, életünkkel.

A megnyitó után a Kowalsky meg a Vega zenekar foglalta el a nagyszínpadot, akik fergeteges hangulattal indították a Csillagpont első napjának estéjét.

Aki nem tudott ott lenni ne keseredjen el, mert a fesztivál július 31-ig tart, addig is minden nap színes programok, koncertek és előadások várják a resztvevőket. A fesztivál előzetes regisztráció nélkül, napijegy váltásával is látogatható.