Csillagpont-2. nap

A Csillagpont második napját a rendezvény főelőadója, a gazdagréti gyülekezet lelkipásztora Thoma László nyitotta meg, aki a repülés élményével példázta előadását a szabadság témájában.

"Átadom magam a repülésnek vagy hagyom hogy eluralkodjék rajtam a félelem."

A főelőadó a biztonságot és szabadságot állította szembe egymással. Arról beszélt, hogy bár mindnyájan vágyunk a szabadságra, mégis félünk tőle, mert azt hisszük, hogy a szabadság eléréséhez fel kell adnunk a biztonságot, a biztos talajt, amin vagyunk, pedig mindkettőt Istennél lehet megtalálni. Isten törvénye a szabadság egyik feltétele, ő a meder, a keret, a szabadsághoz vezető biztonság, mert a szabadság igazi ellensége a bűn.

kép

Thoma László elmondása szerint a valóság egy csatatér, melyben nem csak a külvilág harcol, hanem mi magunk is, napról napra. Isten pont ezért lépett be a mi valóságunkba, hogy megvédjen minket a bűntől, hiszen általa lehetünk igazából szabadok.

A szerdai napon 15 különböző helyszínen várta program a fesztivál résztvevőit. Láthatatlan színház, Ádám és Éva című stand-up comedy a férfi-női kapcsolatokról, de élménybeszámolókat is lehetett hallgatni a Covid-ellátásról. A kerekasztal beszélgetések és előadások mellett sport, aerobic és a lehetőségek piaca is várta az érdeklődőket, a megfáradtakat pedig a „töltő” sátor.

Az esti órákban Blanàr Gabriella rendhagyó, rajzokkal illusztrált áhítatát követően Pintér Béla adott koncertet a nagyszínpadon.

Csütörtökön sem áll meg az élet, a campus területén elhelyezett 15 helyszín továbbra is várja a fiataloka a főelőadás és az esti áhítat között, este pedig az Irie Maffia 15 éves jubileumi koncertjén ünnepelhetnek együtt a zenekarral.

A főelőadásokat és az esti áhitatokat élő adásban követkehető  vagy később is megtekinthető a Csillagpont facebook oldalán.