„A tehetség kincs!”

Nyilas Misi Ösztöndíjprogram

„A tehetség kincs!” – ezzel a jelmondottal hirdeti meg minden évben a Magyar Református Szeretetszolgálat Nyilas Misi Ösztöndíjprogramját, mellyel tehetséges, ám nehéz anyagi körülmények között élő diákokat támogat a szervezet. Az ösztöndíjprogram idén új elemmel bővül, és a pénzügyi támogatás mellett már szakmai mentorálás is segíti az ösztöndíj nyerteseit.

A Magyar Református Szeretetszolgálat ősszel a tehetségek támogatására összpontosít. A különböző foglalkozások költségei, az eszközök megvásárlása, valamint a versenyek nevezési díjai ugyanis jelentős költséget jelentenek a családok számára, legyen szó akár a zeneoktatáshoz használt kottákról, a sportoláshoz szükséges felszerelésekről vagy különböző természet- vagy bölcsészettudományi megmérettetésekről.

MRSZ_Nyilas Misi Ösztöndíj

A Magyar Református Szeretetszolgálat Nyilas Misi Ösztöndíjprogramja azoknak az 5-12. évfolyamos diákoknak nyújt támogatást, akiknek nehéz anyagi helyzetük miatt szükségük van anyagi segítségre tehetségük kibontakoztatásához. A program elindulása óta már 517 fiatal részesülhetett a százezer forintos ösztöndíjban, melyet az idei évtől online szakmai mentorálással is kiegészít az alapítvány, valamint a jövő nyári tehetségek tábora a közösségépítést szolgálja. Az elmúlt évek tapasztalatai szerint a legtöbb pályázó zeneművészet, sport, valamint fizika-matematika területről jelentkezik, míg legkevesebben informatika kategóriában adnak be pályázatot. Ezek mellett várják a jelentkezőket a táncművészet, képzőművészet, illetve magyar nyelv-és irodalom területéről is hazai és határon túli oktatási intézményekből, akik közül összesen 50 pályázó nyerheti el az ösztöndíjat.

A 2022/2023-as tanév Nyilas Misi Ösztöndíjprogramjára már lehet jelentkezni a www.jobbadni.hu oldalon keresztül.

A pályázatokat október 3-tól október 31-ig várják a Magyar Református Szeretetszolgálat munkatársai, melyeket beérkezésüket követően szakmai zsűri bírál el november folyamán.