-Házasság hete-

Európa Rádió studióbeszélgetés

A házasság hete rendezvénysorozatot minden év februárjában tartják, felhívva ezzel a figyelmet a házasság fontosságára. A kezdeményezést 1997-ben Richard és Maria Kane indította útjára az Egyesült Királyságban. Magyarországon a programot a Magyar Evangéliumi Szövetség és a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa indította el 2008-ban, azóta minden évben megrendezik civil szervezetek és keresztény egyházak együttműködésével, számos település és közösség részvételével.

A mozgalom célja, hogy megismertesse az emberekkel azokat a hagyományos értékeket, amelyek örömtelivé és sikeressé és tehetik a házasságot, ami az egész társadalom számára is előnyös, valamint hogy segítséget nyújtson a házasságra készülőknek és a párkapcsolati problémákkal szembesülőknek.A Házasság Hete központi programjainak fővédnöke 2013 óta a köztársasági elnök felesége, Herczegh Anita.

Európa Rádió - Házasság Hete

Studióbeszélgetés

Maradjunk együtt! Ezzel témával rendezték meg hazánkban is a tizenötödik alkalommal a Házasság hetét. Ennek alkalmából az Európa Rádió rendhagyó stúdióbeszélgetését hallhatják, melynek résztvevői Csomós József nyugalmazott püspök, Ábrám Tibor volt főgondnok, és Taracköziné Nemes Mónika a nagyvarsányi református gyülekezet lelkipásztora. A riporter Kovács Zoltán.

letöltés