Zenés adventi alkalom Nagyrozvágyon

December 2-án, szombaton 15:00 órai kezdettel adventi koncerttel egybekötött evangelizációs alkalmat tartottunk gyülekezetünk közösségében. Az alkalomra Újvári Marika énekest, előadóművészt, a Magyar Kultúra Lovagját hívtuk meg.

Nagyrozvágy advent4

Az alkalom igei köszöntéssel kezdődött, Balogh Jázminka Imola lelkipásztor szeretettel köszöntötte Újvári Marika énekesnőt és kedves férjét. Köszöntötte Hogya Orsolya polgármester asszonyt és a megjelent gyülekezeti tagokat, a ricsei és a nagyrozvágyi testvéreket. Lukács evangéliumának 2. fejezetéből hangzott az ige, az angyalok üzenetén keresztül: Dicsőség a magasságban Istennek, és a földön békesség, és az emberekhez jóakarat. Karácsony ünnepére készülve van miért dicsőíteni az Istent. A drága Fiúért, akit érettünk, bűnös emberekért küldött el, hogy bűneink terhét elhordozva megmentse életünket. Örök adventben élve azonban nem csak a karácsonyra készülünk és készítjük lelkünket, hanem várjuk Jézust újra eljönni, amiképpen azt megígérte.

A készülődés a mindennapok része tehát, hogy valóban úgy fogadjuk, hogy készen legyen a szívünk, az egész életünk a vele való találkozásra. A köszöntések után csodálatos, szívet melengető koncertet hallottunk, mely egyrészt az öröm, másrészt a bánat könnyeit idézte elő. Az öröm könnyeit, hogy együtt vagyunk, hogy megélhetjük az adventi készülődést, a közösség, a találkozás örömét. Hogy az Úr kimunkálta, hogy Művésznő szolgálta által még közelebb érezzük magunkhoz az Istent, ugyanakkor a bánat könnyeit, hiszen sokan hordozzák a bajokat, betegségeket. Hirtelen jött küzdelmek, melyek nagy keresztként rakódnak az emberre. Nagy betegségek, melyek korházi kezelésre kényszerítik az embert. Aggodalom a családok, a gyülekezeti tagok részéről. Ilyenkor látjuk különösen, hogy milyen törékeny az élet. Mennyire fontos megbecsülni egymást, szeretni és szeretve lenni. A koncert után imádságban hordoztuk gyülekezetink tagjait, de különösen is kértük az Urat, hogy gyógyítsa meg a beteg testvéreket. Adjon erőt számukra és a családtagjaik számára. Legyen mindannyiunkkal. Egészségesen vagy betegen, erősen vagy gyengén, családban vagy magányosan érjen utol bennünket az örömhír, gyökerezzen meg a szívünkben, hogy Immánul: Velünk az Isten.

Ez adjon erőt mindannyiunk számára, mert Isten velünk van!

Az alkalmat az Úri ima közös elmondásával és áldáskéréssel zártuk. Ezt követően szeretetvendégségre került sor. Hálás szívvel köszönjük az Úrnak, aki kimunkálta és lehetővé tette az adventi alkalmat, köszönjük a Tiszáninneni Református Egyházkerület támogatását, hiszen általuk valósulhatott meg az evangelizációs sorozat! Köszönjük a Nagyrozvágyi Önkormányzat támogatását, Hogya Orsolya polgármester asszony segítségét, adományait! Köszönjük a ricsei és nagyrozvágyi testvérek jelenlétét és Újvári Marika énekesnő csodálatos koncertjét! Isten áldja mindannyiuk életét, adjon áldott készülődést és békés, boldog karácsonyi ünnepeket mindenkinek!

Balogh Jázminka Imola

lelkipásztor

Nagyrozvágy