Testvérgyülekezeti találkozó

Pálháza-Beregrákos

Március 18-án testvérgyülekezeti találkozót tartottak Pálházán. A Beregrákosi gyülekezet látogatásáról Baksy János lelkipásztor beszámolóját olvashatják.

Közel 20 esztendő óta tartunk testvérgyülekezeti kapcsolatot a Kárpátaljai Beregrákos-Kajdanó gyülekezetekkel. Az eltelt időben számos találkozón lehettünk együtt, hol Kárpátalján, hol Pálházán. Legutoljára 2019 őszén mi látogattunk el hozzájuk és töltöttünk el 2 napot, megnézve számos műemlék templomot, illetve vasárnap istentiszteleten vettünk részt, és utána testvéri beszélgetésekre került sor. Reménykedtünk a folytatásban a következő esztendőben, de a vírus veszély, majd a kialakult háborús helyzet miatt elmaradt a találkozás. Reménységgel voltunk, hogy az idén meg tudjuk tartani a találkozót.

Istennek legyen hála, hogy 2023-ban újra találkozhattunk testvéreinkkel. Március 18-án a délelőtti órákban érkeztek meg vendégeink, akiket tízóraival vártunk a Gyülekezeti teremben. Ezt követően Füzér nevezetességeit néztük meg (tájházak, vár). Sajnos a műemlék református templom felújítás alatt áll, így annak látogatása elmaradt. Délután Kőkapura mentünk. Este pedig közös vacsorán vettünk részt. Az együtt töltött órák áldott lehetőséget adtak számunkra, hogy vendégek és vendéglátók tovább mélyítsék a testvéri közösséget.

Pálháza2

Vasárnap először a bózsvai gyülekezet templomában vettünk részt az istentiszteleten, majd Pálházán. Mindkét istentiszteleten Páll László Beregrákos-Kajdanó gyülekezetek lelkipásztora szolgált. Baksy János helybeli lelkipásztor köszöntötte a vendégeket és kért áldást további életükre, szolgálatukra. Ezt követően Benkő Jolán tanítónő számolt be a Kárpátaljai eseményekről. Az istentisztelet után jó néhány percet töltöttünk még együtt felelevenítve a régi ismeretséget, illetve újabb barátságok szövődtek. Ezt követően közös ebéden vettünk részt a Tölgyfa Vendéglőben, ahol folytatódott a beszélgetés.

Köszönettel vettük a Tiszáninneni Református Egyházkerület támogatását a találkozó megrendezéséhez, amelyhez Alapítványunk pályázata is hozzájárult, valamint egyházközségünk is támogatta az eseményt.

Baksy János

lelkipásztor

Pálháza