Mission Possible!

– avagy Teljesíthető küldetés!

Az idei nyáron 22. alkalommal rendezte meg a Nemesbikki Református Egyházközség nyári gyermektáborát, helyben, a parókia és a szomszédos általános iskola udvarán.

Az évek óta töretlen népszerűségnek örvendő rendezvény június 19. és 25. között ismét 120 gyermeknek, fiatalnak és családjaiknak adott egy héten keresztül tartalmas, lelki megerősödést kínáló programokat, beszélgetéseket, találkozásokat.

A - gyerektáborunk mellett önálló életre kelő – családi programoknak nyújtott anyagi támogatást Egyházkerületünk gyülekezeti programokat segítő pályázata.

A tábor fő üzeneteként megfogalmaztuk, hogy kivétel nélkül, minden embernek küldetése van. Küldetésünk pedig nem más, mint Jézus Krisztust képviselni, szavak nélkül is hirdetni ebben a világban.

2

Ehhez kapcsolódott a Kerületi támogatással létrejövő két koncert is: június 21-én Kiss Kata és Zenekara, június 23-án pedig Oláh Gergő népszerű keresztyén énekes adott át maradandó élményt és üzenetet a résztvevők számára.

Kiss Kata magával ragadó előadásában magyarságunkban, összetartozásunkban erősödtünk, amely nem ismer akadályokat, (ország)határokat.

6

Oláh Gergő őszintén tett bizonyságot dalaival és a dalokat összekötő szavaival arról a nehéz útról, amin keresztülvezette Isten. Hálás szívvel énekelte el a Megváltóról és megváltásról szóló énekeit.

Nemesbikk, Hejőbába és Nyékládháza - Mezőnyék református gyülekezetei együttesen nyújtották be a pályázatot Egyházkerületünkhöz, de a koncertek megszólították ezeken a szomszédos dél-borsodi gyülekezeteken túlmenően azokat az embereket, vagy családokat is, akik nem feltétlenül kötődnek református közösségeinkhez.

Mindezért a lehetőségért szeretnénk ezúton is kifejezni szívből jövő köszönetünket!

„Az éjszaka szűnik már,
A világosság felragyog rám.
Sötétség, félelem, fájdalom, kételyek
Mind elszáll.
Én hiszek csodáidban!
Boldogság és fény gyullad fel szívemben:
Ez a csoda te vagy nekem. /Oláh Gergő: Én hiszek/

Victorné Kardos Erika

lelkipásztor / Nemesbikk-Hejőbába