Körzeti szabadtéri gyülekezeti nap Tomoron

Elszoktunk már attól az időjárástól, amire 2023. szeptember 24-én, vasárnap reggel virradtunk. Az eddigi csodálatos, napsütéses, bár hűvös reggelek után szembejött velünk a valóság: ősz van. Igaza lett az időjósoknak, orkánerejű széllel és hatalmas esővel köszöntött ránk a lombhullás ideje.

Ezen a napon került megrendezésre a kupai, selyebi és tomori református egyházközségek gyülekezeti napja, amit Tomoron tartottunk. Elhagytuk a templomot, és a gyülekezeti körzetünk közös istentiszteletét szabad térre, de mégis fedett helyre vittük.

IMG_20230924_111923

Dr. Kis Klára lelkipásztor

Istentisztelettel kezdtük a napot, amin Dr. Kis Klára lelkipásztor, a Debreceni Református Hittudományi Egyetem adjunktusának igehirdetését hallhattuk. Az Ige alapján azzal az üzenettel gazdagodhattunk, hogy bár a körülöttünk lévő világ arra törekszik, hogy az agyunkat mosva átformáljon bennünket, de aki a szívében meghallja Isten vezetését, és hallgat rá, és van bátorsága arra ráhagyni magát és a szerint élni, azt nem lehet megvezetni.

Ezután Gál Álmos fazekasmester bizonyságtételét hallhattuk. Korongozás közben a saját életéről, Istennel való találkozásáról, a Vele való kapcsolatáról beszélt. Elhozta közénk saját, hiteles élettörténetét, amiben szólt azokról az időkről, amikor még nem ismerte az Urat, és arról is, hogy miután találkozott az Úr Jézussal, hogyan formálódott az Ő kezeiben.

112

A bizonyságtételt követően közösen fogyasztottuk el a helyben készült babgulyást, amit lelkes gyülekezeti tagunk készített el édesapja segítségével.

A gyülekezeti nap zárásaként Gál-Győri Márta zenés szolgálatának örült a szívünk, aki virtuóz gitárjátékával és mély üzenetű saját dalaival tett bizonyságot életéről, szolgálatáról, családjáról. Ő egyben egy kicsit haza is jött, hiszen nagypapája a mi gyülekezetünkben is végezte lelkipásztori szolgálatát.

Köszönjük a szorgos kezeknek az előkészületet, és a segítséget. Köszönjük a Tiszáninneni Református Egyházkerület támogatását.

Köszönjük mindenkinek, aki vállalta és elhozta saját maga áldozatát és eljött, hogy részese legyen ennek az alkalomnak. Hideg volt, fújt a szél és esett az eső! De hisszük, hogy ezzel az erővel a Lélek szele fújt köztünk, és Isten áldása úgy öntözte a szívünket, mint az eső a földeket.

Hála és dicsőség legyen ezért a napért is Neki!

Orosz Róbert

lelkipásztor

Tomor