III. Gyülekezeti találkozó a Kiskinizsen

A Kiskinizs Református gyülekezet nagy szeretettel fogadta 2023. szeptember 3-án a református templomban a Rásonyi Református Egyházközséghez tartozó kisgyülekezeteket a harmadik alkalommal megrendezett Gyülekezeti találkozón.

„Mindenkit tiszteljetek, szeressétek a testvéri közösséget, féljétek az Istent …” hangzott el összejövetelünk vezérigéje.

Örömünkre Szűcs Endre püspöki főtanácsos hirdetett igét, aki Kiskinizsen töltötte gyermekkorát, hiszen édesapja itt szolgált. Mindig jó szívvel gondol vissza a kiskinizsiekre és ha teheti, szívesen látogat el hozzánk.

IMG_20230903_150439(2)

Felelevenítve a gyermekkori emlékeket szívhez szóló mondatai, közvetlen beszéde sokszor mosolyt csalt a gyülekezeti tagok arcára. Szívügye az új énekeskönyv és új énekek tanítása, így most is megtanultunk egy új éneket. Püspöki Főtanácsos Úr megörvendeztetett minket egy saját maga által írt és szerzett énekkel is.

IMG_20230903_153448(2)

Ezt követően Molnár Pálné Arday Márta és Dr. Molnár Pál, a Tiszáninenni Református Egyházkerület főgondnoka köszöntötte a jelenlévőket. Molnár Pálné édesapja, Arday tiszteletes Úr is szolgált Kiskinizsen, így jó volt visszaemlékezni azokra az időkre is. A Molnár házaspárt Kusnyír László, az Abaúji Református Egyházmegye esperesének köszöntője követte.

Az istentisztelet megható eseménye volt Zaveczkiné Kiss Krisztina és fia Armand, a kázsmárki gyülekezet tagjainak bizonyságtétele. Megköszönték a gyülekezeti tagok adományát a gyermek kórházi ápoláshoz. Együtt örültünk és adtunk hálát Armand gyógyulásáért.

20230903_171104(1)

Az istentiszteletet Barna Sándor Püspökhelyettes gondolataival és a Himnusz eléneklésével zártuk.

Az esemény második felében Újvári Marika, monoki énekes és kántor csodálatos műsorát hallhattuk. A napi programot szeretetvendégséggel zártuk a kiskinizsi Kultúrotthonban. Az étel elkészítésében főszerepet vállalt a kiskinizsi gondnok és presbitérium tagjai, illetve családtagjaik, akik sok finom süteménnyel készültek az eseményre. Köszönet a segítőknek, a presbitérium tagjainak és a halmaji, rásonyi, berencsi, kázsmárki és kiskinizsi gyülekezeteknek, hogy ilyen szép számban (160 fő) részt vettek a gyülekezeti találkozón.

Örömteli érzés volt, hogy együtt lehettünk ezen a szép napon!

Orosz Miklósné

polgármester