II. Nyári Jótékonysági Zenés Esték a Tiszalúci Református templomban

Nyári Jótékonysági Zenés Esték címmel tartottak programsorozatot a tiszalúci református templomban május és augusztus között. Az eseménysorozat beszámolóját Varga Gyöngyi lelkipásztor tollából olvashatják.

Tiszalúc3

Az elmúlt esztendőben a gyülekezetünkben megvalósult Nyári Jótékonysági Zenés Esték a Tiszalúci Református templomban rendezvénysorozatunk, melynek bevételét a templom kerítés javítására szeretnénk használni. A rendezvénysorozat jó visszhangot keltett mind a gyülekezet, a település és a szomszédos települések gyülekezetei körében. Ezt a rendezvénysorozatot folytattuk ebben az esztendőben is.

A cél hagyományt teremteni, hogy keresztyén hangszeres zenével is lehet dicsérni és magasztalni az Urat. Valamint megmozgatni a nem aktív templomba járókat, felkelteni az emberek érdeklődését, missziós célokat szolgálni, s többeket az Istenhez vezetni, vagy hitükben erősíteni.

Tiszalúc5

Az esztendőben május hónap 21-én anyák napi hálaadás keretében Koppány László, helyi zenész adott műsort.

Június 11-én a II. Kórustalálkozó a nemzeti összetartozás jegyében került megrendezésre, ahol felléptek: Mezőzombor gyülekezeti kórusa, Hernádnémeti gyülekezeti kórusa, Gesztely gyülekezeti kórusa, a Szerencsi Cukorgyár idén 100 éves fennállását ünneplő férfikara, a Tiszalúci kórus. Ez az alkalom erősítette az összetartozásunkat és nemzeti tudatunkat. Szeretetvendégség keretében meleg egytál étellel vendégeltük meg a fellépő kórusok tagjait, a gyülekezetek lelkészeit.

Tiszalúc4

Augusztus 11-én a Continental Singers együttest vártuk templomunkba. A előadás szabadtéren, a templom előtti téren valósult meg. A koncert előtt a napközis táborunkban résztvevő gyermekeink énekeltek, meglepetést szerezve a Continental Singersnek.

Hálás szívvel köszönöm meg a fellépőknek, a lebonyolításban segítséget vállalóknak, a támogatóknak és a Tiszáninneni Református Egyházkerületnek a támogatását.

Varga Gyöngyi

lelkipásztor

Tiszalúc