Halmaji-gyülekezeti találkozó

A közösségben óriási erő van. A hívők nem csak önmagukban, otthoni egyedüllétben élhetik meg az Úrral való kapcsolatukat, hanem egymást is vállalva, egymást is erősítve, bátorítva.

2022. augusztus 27-én vasárnap a rásonyi, berencsi, kázsmárki, halmaji, kiskinizsi gyülekezeti tagok közösen adtak hálát az újkenyérért a halmaji templomban. Több okból is különleges volt számunkra ez az alkalom, hiszen Isten jelenlétében találkozott a múlt és a jelen.

Halmaj gyülekezeti találkozó 5.kép
„Én ültettem Apollós öntözte, de a növekedést az Isten adta” 1 Korintus 3,6.

Az Igét a Jelenések könyve alapján nagytiszteletű Dudás Ferenc lelkipásztor hirdette, aki 1990-1992 között szolgált a rásonyi körzetben. Megajándékozott bennünket jelenlétével nagytiszteletű Varga István lelkipásztor, aki 1882-1995 között szolgált gyülekezeteinkben. Megtisztelt a jelenlétével nagytiszteletű Baksy Mária lelkipásztor asszony, aki szép szavaival köszöntötte a gyülekezetet. Több alkalom emléke is köti a halmaji templomhoz, s kevesen tudják, hogy gyermekkorát Rásonyban töltötte. Zenei kíséretet nyújtva közöttünk szolgált, illetve az újonnan megjelent énekeskönyvből két éneket is tanított az egybegyűlteknek nagytiszteletű Szűcs Endre dédéstapolcsányi lelkipásztor, aki meghatóan emlékezett vissza a Kiskinizsen töltött gyerekkorára, sokunkat megérintve szavaival, hiszen aki megismeri ennek a környéknek a szépségeit, az évszakok változásával a települések más és más arcaival, annak egész életében másképp fog dobbanni a szíve, ha visszatér ide. Megtisztelte alkalmunkat, nagytiszteletű Kusnyír László esperes úr, és bájos felesége Kusnyír Lászlóné lelkipásztor asszony.

Közösen hálát adva terítettük meg az Úr asztalát, amely által nem csak önmagunkban egyenként, hanem közösségben is érezhettük Isten jelenlétét, összetartó és megújuló kegyelmét.

Halmaj gyülekezeti találkozó 4.kép

Az alkalom lezárásaként nagytiszteletű Barna Sándor, az említett gyülekezetek lelkipásztora köszöntötte a jelenlévőket, de ezzel alkalmunk nem ért véget ugyanis közös szeretetvendégségre került sor, melyben ismét megtapasztalhattuk a halmaji gyülekezeti tagok vendégszeretetét és szorgos munkáját. A közös estebéd ideje alatt kötetlenebb beszélgetésekkel, örömteli nevetésekkel, őszinte mosolyokkal gazdagodhattunk, amelyek által nem csak egymáshoz kerültünk közelebb, hanem megtapasztalhattuk, milyen jó Isten jelenlétében együtt lenni.

Isten kegyelme alkalomról alkalomra megajándékoz bennünket azzal a felismeréssel, hogy gyülekezeteinkben, kapcsolatainkban, egész életünkben a közös pásztor a kulcs. Csak ott valósul meg Isten országa egy közösségben, ahol a pásztor az Úr Jézus Krisztus.