Gyülekezetközi vasárnap Mezőkeresztesen

Isten dicsőítése klasszikus formában

Négy egervölgyi református gyülekezet összefogásában került sor szeptember 10-én a mezőkeresztesi templomban arra az alkalomra, ahol a nagyváradi Sola Fide Közösségi és Kulturális Egyesület szolgált. "Megtéréstől a megszentelődésig" - ez volt előadásuk címe. Az esemény egyházkerületünk gyülekezeti programtámogatásának segítségével valósult meg.

2023. szeptember 10-én első ízben került megrendezésre Gyülekezetközi alkalom Mezőkeresztesen. A szervező egyházközség mellett Mezőnagymihály, Bükkábrány és Tibolddaróc gyülekezetei társultak a kezdeményezéshez. Az első rendezvényen a nagyváradi Sola Fide Közösségi és Kulturális Egyesület (https://www.facebook.com/solafideegyesulet) szolgált. A nyolctagú formáció Fórián Andrea kulturális vezető - költőnő saját költeményeit adta elő prózai, illetve a csoport két zeneszerzője (Boros Beatrice és Füzesi Edit) által megzenésített formában, de más közismert református (és nemcsak református) darabot is előadtak magas művészi színvonalon. Meditációra ösztönző előadásuk címe: Megtéréstől a megszentelődésig.

Mezőkeresztes01

A csoport 2018-ban alakult Fórián Andrea kezdeményezésére, Thurzó Sándor József nemzetközileg elismert nagyváradi brácsaművész és a zenekedvelő öttagú Füzesi-család közreműködésével, akikhez később Boros Beatrice zongoraművész csatlakozott. Céljuk Isten dicsőítése klasszikus formában. Elhangoztak többek között olyan református „klasszikusok”, mint a „Hinni taníts Uram…”; „Ó, Jézus árva csendben”; vagy a „Jézus, Te égi szép” kezdetű énekek, melyek visszahallgathatók a Mezőkeresztesi Református Egyházközség Facebook oldalán (https://www.facebook.com/keresztesirefegyhaz).

Mezőkeresztes08

Az előadás pedig elérte célját. A száznál is népesebb közönség átszellemülten, lelkileg megérintve kísérte figyelemmel a felemelő 40 percet. Igazi lelki élményben volt része annak, aki a vasárnap délutánját a mezőkeresztesi református templomban töltötte!

Mezőkeresztes04

Az előadás végén Tokár Sándor házigazda lelkipásztor (aki a korábbi években igehirdető-tagként is szolgált a csoport néhány előadásán) megköszönte az előadást, Isten áldását kérve a csoport további szolgálatára, majd minden jelenlévőt meghívott a Gyülekezetközi vasárnapok következő alkalmára Bükkábrányba, illetve az előkészített szeretetvendégségre, melynek a város iskolájának étkezdéje adott helyet. A résztvevők az ízletes töltött káposzta és a kitűnő házi sütemények mellett jóízűt beszélgethettek és közben ismerkedhettek a szomszédos gyülekezetek tagjaival. Folyt. köv.

Tokár Sándor Levente

lelkipásztor