Gyülekezeti hét Zilizen

Növekedni, megerősödni a hitben, összetartozásban, reménységben, keresztyén református magyarként – ezzel a céllal rendeztek gyülekezeti hetet egyházkerületünk támogatásával a zilizi és borsodsziráki reformátusok, gyermekek és felnőttek.

A zilizi és borsodsziráki református gyülekezetek életében minden évben kiemelkedő alakalom a nyári gyülekezeti hét, mind a gyermekek, mind a felnőttek számára, melyre Isten iránti elköteleződéssel és nagy lelkesedéssel készülünk.

Ebben az évben augusztus utolsó hetében szerveztük az alkalmakat, hogy az iskolakezdés előtt szülők és gyermekek egyaránt a hitbeli tudásgyarapítás mellett lelki feltöltődést is kapjanak.

A hét során tehát a résztvevők újabb bibliai történeteket ismerhettek meg, énekeket és aranymondásokat tanulhattak, de természetesen volt sok játék, móka és kacagás is. A kirándulások alkalmával pedig lehetőség nyílik arra, hogy a hitbeli növekedésük mellett történelmi, természettudományi, és néprajzi ismereteik is bővüljenek. Idén a Nyírségbe látogattunk a gyermekekkel és szülőkkel és örömmel, hálaadással tapasztaljuk most már sokadik alkalommal, hogy a közösen együtt töltött idő, az utazás, kirándulás, a játékok, és a beszélgetések összekovácsolják a résztvevőket.

Ziliz1v

Tulajdonképpen ezen alkalmak során ez a megfogalmazott célunk valósul meg, hogy azoknak, akik örömmel jelentkeznek és vesznek részt ezeken a programokon, erősödjön az Istenbe vetett hitük, magyarságtudatuk, érezzék át, hogy összetartozunk nem csak azért, mert egy településen élünk, hanem azért is mert közösek a gyökereink, közös a hitünk és reménység szerint közös a jövőnk is.

A hét zárásaként a vasárnapi istentiszteleten beszámolót tartottunk az élményeinkről, délután pedig közösen sütöttünk kürtőskalácsot.

Az egy hetes rendezvénysorozat idén a Tiszáninneni Református Egyházkerület támogatásával valósult meg, melyet ezúttal is hálásan köszönünk. Bízunk benne, hogy életünk,

Ziliz3v