Emlékezetes koncert Prügyön

Mészáros János Elek koncertjének lehettek részesei a taktaközi református gyülekezetek érdeklődő tagjai a prügyi református templomban. Az alkalom egyházkerületünk támogatásával valósult meg.


A taktaközi gyülekezetek nagy érdeklődéssel várták Mészáros János Elek énekes szolgálatát a prügyi református templomban, 2022. május 28-án szombaton délután 5 órai kezdettel.

Az elmúlt két év során a gyülekezetek nem tudtak találkozni egymással a koronavírus miatt. Ennek a gyülekezeti alkalomnak már voltak évenkénti előzményei templomunkban. 1998 óta a trianoni döntés évfordulója táján megrendezzük e szomorú békediktátumra való megemlékezésünket, hogy abból is erőt merítsünk, egy kicsit megvizsgáljuk önmagunkat, hálát adva azért, hogy megvagyunk, élünk és szolgálunk. Az eddig megszervezett tizenkét alkalommal mindig énekkarokat hívtunk meg és biztosítottuk a találkozás és a közös erőmerítés alkalmát.

IMG-0618

Az idén Mészáros János Elek énekes testvérünket hívtuk meg. Nyilván gyülekezeteink tagjai nem csak hallottak eddig róla, hanem szolgálatának szépségét és lelki erejét is ismerték, ezért most is ennek az Istentől jövő erőnek az üzenetére vártunk. Az ott résztvevők ezt a felemelő élményt érezhették az énekszövegek és a dallamok hallatán, ugyanakkor felejthetetlen élmény volt a megélt Isten-élményről szóló bizonyságtétel is, amit megosztott velünk református presbiter testvérünk, Mészáros János Elek.

Megérezhettük Isten Szentlelkének egybe tartó erejét, mivel a másfél órás színvonalas templomi szolgálat után még két órát együtt töltöttünk egymással beszélgetve a templom udvarán szeretetvendégség keretében. Köszönjük egyházkerületünk támogatását! Soli Deo Gloria!