Bibliahét gyermekeknek Mezőkeresztesen

Idén ismét nyári vakációs gyermek bibliahetet tartottunk a Mezőkeresztesi Református Egyházközségben 2024. július 15-21. között, 30 fiatal részvételével. Az idei program anyagát a KOEN (Keresztény Oktatásért és Erkölcsi Nevelésért) Alapítvány munkatársainak köszönhettük. A hetünk központi üzenete: Jézus követésre hív! Ez az út járható út.

A hét folyamán a fiatalok, a tinédzserek világába léptünk be. A kerettörténetben egy influenszert követtünk, egy kortárs fiatalt, aki Jeruzsálemben egy VR szemüvegen át látja meg a régi bibliai város helyszíneit, eseményeit. Főszereplőnk egy (elképzelt) jeruzsálemi zarándoklatra lesz figyelmes, amin elindulva különböző találkozások kapcsán elevenedett meg egy-egy bibliai történet.

Mezokeresztes tabor 2024-2

Megismertük a hét folyamán a Jézus-korabeli társadalmat (a nép várakozását, a kivetettek és betegek helyzetét, a vallásos vezetőket, a rómaiakat, az első gyülekezetet), a mindennapi életet, s eközben minden nap megjelent a színen Jézus. A legfőbb célunk az volt, hogy Jézus követésére hívjuk meg a gyermekeket. Az út motívuma végigvonult a hét minden napján.

A tavalyi táborhoz hasonlóan idén is sokan bekapcsolódtak a bibliahét megszervezésébe és lebonyolításába. Az ifisek a kerettörténetet játszották el és a kézimunkában segédkeztek, a gyülekezeti tagok a tízórai szendvicskenésben serénykedtek, a szülők pedig felajánlásokkal és adományokkal járultak hozzá az alkalmakhoz.

Mezokeresztes tabor 2024-1

A tábor második napján a település melletti Lengyel tanyára kirándultunk, ahol Stefánné Fekete Mária és családja látott minket vendégül. A gyerekek nagy örömére a bibliai történet mellett rengeteg játékban, kinti szórakozásban és finom ebédben lehetett részünk; szerdán délben pedig a Gulliver társulat előadásában tekintettük meg (nemcsak a táborozók) a mustármagról szóló történet feldolgozását.

A vakációs gyermek bibliahetet a vasárnap délelőtti istentisztelet zárta, amelyen Tokár Imola lelkipásztor asszony vezetésével a gyerekek egy rövid előadás keretében ízelítőt adtak a héten tanultakból: elénekelték a napi énekeket és elmondták a napi aranymondásokat. Az istentiszteletet a Kossuth Rádió élőben közvetítette, ami külön motivációt és izgalmat okozott mindenkiben.

Az idei alkalmainkat a Bethlen Gábor Alapkezelő és a Tiszáninneni Református Egyházkerület anyagilag is támogatta. Köszönet érte!

Tartalmas, izgalmas és áldott közösségi napok voltak mindnyájunk számára!

Mezokeresztes tabor 2024-3