Új konyha a szendrői iskolában

Június 14-én hálaadó istentiszteletet tartottak a Szendrői Református templomban, a településen működő Református Általános Iskola új konyhájának átadása kapcsán.

A hálaadó istentiszteleten Benke András lelkipásztor igei szolgálata mellett az iskola diákjai énekszóval adtak hálát az elkészült konyháért.

Az ünnepi alkalmon Riz Gábor országgyűlési képviselő köszöntőjében kiemelte: Magyarország keresztény gyökerekkel rendelkezik, melynek erősítése az egyház és az állam közös feladata, ezzel megadva a felnövekvő generációknak mindazt, ami a hithez és szellemi fejlődéshez egyaránt szükséges. „Mert a hitében erős nemzet képes szellemében is erősé válni.”

kép

A több száz éves múlttal rendelkező Szendrő Református Általános Iskola 65 év kihagyás után 2013-ban nyitotta meg újra kapuit egyetlen osztállyal, azóta pedig folyamatosan bővülő osztályai mellett az intézmény infrastruktúrája is fejlődik.  Az új konyhával szeptembertől a helyi bölcsődések, óvodások és az általános iskolások étkeztetését kívánják megoldani.

kép

Az uniós forrásból megvalósuló beruházásból az iskola szeptembertől az új konyha mellett már egy új tornateremmel fogja elkezdeni a tanévet, mely várhatóan augusztusra készül el. A közel jövőben pedig megkezdődik az intézmény új épületszárnyának építése is, mely négy tanteremnek és két szaktanteremnek ad majd helyet.