TéliTali a Lévayban.

Refisz hétvége Miskolcon

2023. február első hétvégéjén a Lévay Református Gimnázium adott otthont a Református Fiatalok Szövetségének (Refisz). A TéliTali címmel megrendezett hétvégén közel 200 fiatal vett részt.

DSC_7632

Pásztor Dániel Tiszáninneni Református Egyházkerület Püspöke az Igei köszöntésében a fügefa történetén keresztül arra irányította figyelmet, hogy mennyire értékes, kikönyörgött időket élünk, nagy időket, amikor Isten munkálkodik.

Az áhítatott követően vacsora várta a fiatalokra, majd 13 kiscsoportban kezdődhetett az ismerkedés. Esti órákban zsíros kenyér és meleg tea mellett előkerültek a társasjátékok és a hangszerek.

DSC_7614

A hétvége témáját – VÁLTOZÁS - 2 előadásban és az azt követő csoportbeszélgesekben igyekeztek kibontani, maguk életével összekapcsolni a fiatalok. A hétvége témaelőadását Mikola Borbála Károli Gáspár Református Egyetemi lelkész tartotta, külön odafigyelve a korosztály nyelvezetére, kultúrájára, és kihívásaira. A változás két aspektusát: változás, mint gyógyulás és változás, mint mozdulás képek, és illusztrációk segítségével tette megközelíthetővé a fiatalok számára.

A gyógyulás témánál különös érzékenységgel kitért a fiatalok küzdelmes területeire, mint az önértékelés és teljesítménykényszer. Az előadásokon elkezdett témát a kiscsoportos beszélgetéseken.tovább mélyíthették a fiatalok. A szabadiőben a sport tevékenységek sem maradhattak ki a hétvége programjai közül.

A hétvége lelkiségét tovább erősítette a szombat esti dicsőítés és a vasárnapi úrvacsorázás. Sokunk közös átélése, hogy ezen a hétvégén szívünkig ért el az Ég. SDG.

Köszönjük a Tiszáninneni Egyházkerület, valamint a Lévay Református Gimnáziumnak, hogy nemcsak helyet, otthont adtak számunkra.