Tanévzáró a tomori óvodában

IJROK

Irinyi János Református Oktatási központ tomori tagintézményében június 9 -én délelőtt 10 órától évzáró alkalommal egybekötöttt nagycsoportos búcsúztatót tartottak.

Tomori Református óvoda

Az intézmény 2013. szeptember 1-től működik a Tiszáninneni Református Egyházkerület fenntartásában, 2017-ig a legkisebb önálló intézményként, majd IJROK tagintézményeként. Ez az éven 14 gyermek járt idén a Csengettyű csoportba, amelyből 7 gyermek kezdheti meg szeptemberben az általános iskolai tanulmányait.

2 csoportos családias hangulatú óvodában jelenleg 29 beíratott gyermek van. 15 kis - középső csoportos gyermek jár a Szivárvány csoportba, 14 középső- nagycsoportos gyermek pedig a Csengettyű csoportba. 20 bejárós gyermek van a környező településekről (Hegymeg, Lak, Szakácsi), és 9 helyben lakó, zömében hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek.

DSC_8865

A ballágás alkalmával a nagycsoportosok Noé karanténban című előadást mutatták be, mely az önönvíz témáját dolgozta fel modern változatban. Ez után az ovódások néptáncos előadása következet, amely egy válogatást mutatott be az éven tanult dalosjátékokból, gyermektáncokból.

DSC_9223

Kibocsátó áldás

Az ünnepségen Eperjesi Béláné Ágnes, az IJROK Tomori Óvodájának tagintézményvezetője beszédében szülő szívére helyezte: "A Ti feladatotok most az, hogy magabiztos, önbizalommal és tudásvággyal rendelkező felnőtté válhassanak csemetéitek!" A nagycsoportos gyerekek búcsúztatásán Orosz Róbert lelkipásztor az Úr áldásával bocsájtotta ki őket és immár hagyományként, a legtöbb istentiszteleten részt vett ballagó nagycsoportos gyermek jutalomkönyvet kapott, idén Siroki Áron személyében.