Sárospataki évzáró

Július 3-án tartotta évzáró istentiszteletét és akadémiai közgyűlését a Sárospataki Református Teológiai Akadémia.

Az alkalmon a diplomák átadása mellett megtörtént az exmisszus-gyakornokok kibocsátása, valamint a református hitoktatók és a diakóniai specializáción végzettek is fogadalmat tettek.

kép

A digitális esztendő után vagyunk, de az online tartott órák pontosan azt képviselték, ami a teológia küldetésnyilatkozatában is benne van. Nem csak az Istenről beszélünk és tanulunk, hanem tisztában vagyunk azzal, hogy ő használ fel minket, mint eszközeit.  – fogalmazott Enghy Sándor professzor, a teológia rektora a koronavírus-járvány miatt kialakult online oktatással nehezített tanévet értékelve.

A 2021-es tanév végén 21-en tettek sikeres záróvizsgát és 7 gyakornok kibocsátására került sor. Az ünnepélyes alkalmon Pásztor Dániel, a Tiszáninneni Református Egyházkerület püspöke a szeretet útján járó ember példáját hozta és kiemelte a Teológiai Akadémia végzőseinek:

„A szeretet útján járó ember távolabb lát, messzebb lát. Látja az engedelmesség útján járó ember örökségét, látja azt a jutalmat, amit Isten azoknak készített, akik mindvégig hűségesek és engedelmesek maradnak… Ezért a szeretet útján járó ember a neki szánt megpróbáltatásokat türelemmel viseli, mert az út végére, a célra tekint.”

kép