Óvoda indul Miskolc-Hejőcsabán

Vannak még helyek a Miskolci Édenkert Református Óvoda másik, Miskolc-Hejőcsabai telephelyének szeptemberben induló csoportjaiban.

A Miskolci Édenkert Református Óvodának új telephely nyílik Hejőcsabán a református templom mellett. Az Országos Óvoda program keretében épülő jelenlegi intézményben 2 vegyes életkorú csoportban, összesen 50 gyermeknek tud helyet biztosítani.

5-copy-1030x577

A Hejőcsabai telephely látványterve

Fotó: https://www.orszagosovodaprogram.hu/

A szeptember 1-től induló csoportok továbbra is várják azoknak a családoknak a jelentkezését, akik gyermeküket hitben, keresztyén értékrend szerint, református nevelésben szeretnék részesíteni egy szeretetteljes, biztonságot nyújtó légkörben szép, új környezetben.

Az intézmény már működő két másik telephelyéről, az edenkertovoda.hu oldalon lehet tájékozódni, milyen szellemiségben és program szerint folyik majd a nevelés Miskolc-Hejőcsabai tagintézményben is.

Miskolci Édenkert Református Óvoda másik telephelye, Miskolc-Hejőcsaba

1-copy

Fotó: https://www.orszagosovodaprogram.hu/


Az I. ütemben megvalósuló kétcsoportos óvoda a konyhaüzem épületének hátrahúzott befordulásával azonos előkerti homlokzati síkban – korábban egyeztetett elvárások szerint az ingatlan D-i irányú telekhatárvonala közelében kerül elhelyezésre. Az így kialakuló keretes beépítés előtti területen az óvoda parkolási igénye biztosítható. Az ingatlan hátsó és óvoda előtti része zöldfelületként hasznosítható, így a tervezett földszintes, az óvoda épület részben kétszintes épülete zöldbe ágyazott beépítésként jelenik meg.

4-copy-1030x445

Fotó: https://www.orszagosovodaprogram.hu/


Az óvoda önálló gyalogos megközelítése az előkerti park felől biztosított.

A tervezett épületek lapostetős és alacsonyhajlású fémlemez héjazattal ellátott tetőszerkezettel, fehér vakolt homlokzat architektúrával, a főhelyiségek homlokzatai földszínű kiemeléssel és hangsúlyozással kerülnek kialakításra. A II. ütemben megvalósuló konyhaüzem a telekhatárok által zárt területen, a szomszédok felé raktár és kiszolgáló terekkel forduló homlokzattal kerül beépítésre


Az áprilisi beiratkozás idejéről és helyéről később informálódhatnak az érdeklődők az óvoda weboldalán megjelenő Hirdetmény alapján. Az intézménybe való felvételről érdeklődni Kerekesné Tóth Éva óvodavezetőnél lehet az alábbi elérhetőségeken:

Görgey úti székhely óvoda telefon: 46/382-356

Kis-Hunyad utcai telephely óvoda telefon: 46/554-305

E-mail: gorgeyovi@gmail.com