Október 23-ra emlékeztek az Encsi Idősek

A Tiszáninneni Református Egyházkerület Encsi Idősek Otthona idén is megemlékezett az 1956. évi forradalom és szabadságharcról az encsi Nagy Imre-szobornál.

A Nagy Imre szobornál tartott közös megemlékezésen a megjelenteket Molnár Ildikó a Szeretetszolgálat igazgatója köszöntötte, majd dr. Szemán Ákos egyházkerületi főjegyző mondott emlékező beszédet az ünnep alkalmából.

A főjegyző beszédében úgy fogalmazott - Örökül kaptuk a szabadság iránti vágyat, a Rákócziaktól, a márciusi ifjaktól, az 56-osoktól. Őrzőkké lettünk hát. Azok is maradtunk. Méltósággal őrizzük tovább a hitet, hogy soha ne adjuk fel, hiszen ahol a hősöket nem felejtik, ott mindig lesznek újak. Ma pedig itt a szabadság. Őrizzük meg és mi ezt adjuk tovább. Így teszünk, amikor megvédjük a keresztyén kultúrát, Magyarország és Európa határait.

IMG_5176

A megemlékezésen verset mondott Nagy Lajosné, Nyíri Lajosné és Gondor Gézáné. Végül az emlékező közösség nevében Kusnyír Lászlóné az encsi gyülekezet lelkipásztora, Molnár Ildikó igazgató és dr. Szemán Ákos koszorúzta meg a volt miniszterelnök szobrát.

IMG_5275