Negyvenéves a Jókai Mór Református Óvoda

Az intézmény 1982 szeptemberében nyitotta meg kapuit, amely a Jókai Mór Református Altalános Iskola tagintézményeként 2014 óta van a Tetemvári Református Egyházközség fenntartásában. Az óvoda 40 éves fennállása és folyamatos működése miatt adtak hálát szeptember 25-én vasárnap.

Az elmúlt hónap ennek jegyében is telt a nevelési intézményben. Szeptember 14-én bibliai kincskeresőt játszottak a gyerekekkel, majd másnap családi délutánnal vártak az óvisokat. A kicsiket a Vidám Vándorok műsora szórakoztatta, ezt követően mozoghattak az ugrálóvárban. Szeptember 16-a pedig minden a 40-es szám körül forgott az óvodában.

IMG_20220925_103317

A jubileumi alkalmon a óvodások műsora mellett képsorozat mesélt az intézmény elmúlt negyven évéről. Ezt követően Barna Sándor püspökhelyettes hirdette Isten igéjét 78. zsoltár alapján, majd az iskola és óvoda új munkatársainak fogadalom tétele következett.

Almási Ferenc a gyülekezet lelkipásztora köszöntet mondott Szerbinné Siska Katalin óvoda pedagógusnak, és Csirmaz Marianna óvodavezetőnek, amiért az intézmény fennállásának 40 évében töretlen odaadással végezték munkájukat.

„Keresztyén pedagógiánk alapja a szeretetre való képesség kialakítása. Tanulják meg: hogy ők és mindenki más, Isten egyszeri megismételhetetlen teremtményei. Csirmaz Marianna óvodavezető
40 éve az óvodában dolgozók köszöntése

Jókai Mór Református Óvodáról

2014-ben lett Református óvoda, a Jókai Mór Református Iskola részeként. Mindkét intézményt a Miskolc-Tetemvári Református Egyházközség tartja fenn. Azóta önerőből kívül-belül megújult az óvoda. Jelenleg 5 csoportban 135 gyerek jár az intézménybe.

„Valljuk, hogy a gyermek Isten rendelése, ajándéka. Keresztyén pedagógiánk alapja a szeretetre való képesség kialakítása. Tanulják meg: hogy ők és mindenki más, Isten egyszeri megismételhetetlen teremtményei. Mindezeket keresztyén élménypedagógiával, tehetségműhelyek működésével, fejlesztő foglalkozásokkal valósítjuk meg. Mindenki munkáját hálás szívvel köszönöm!”

Csak vezess Uram végig, és fogd kezem, míg boldogan a célhoz elérkezem" (Ref.énekeskönyv 774-es ének)

Csirmaz Marianna óvodavezető

Az ünnepségen felszólalt Veres Pál, Miskolc város polgármestere, Szőnyi Tamás a Borsod-Gömöri Egyházmegye esperese és Csöbör Katalin országgyűlési képviselő, de Kis János képviselő és Ábrám Tibor az egyházkerület volt főjegyzője is együtt adott hálát az ünneplő gyülekezettel.

Veres Pál polágmester