Nagy dolgot cselekedett veletek az Isten

Óvoda bővítés - Heves

A Tündérkert óvodában befejeződött fejlesztésnek ünnepi alkalmon adtak hálát február 21-én hétfőn 11 órától. A hevesi Eötvös József Református Oktatási központ óvodáját a fűtésrendszer korszerüsítése mellett új épületszárnnyal, csoportszobával, tornaszobával, családi bölcsődével, valamint vizesblokkal ­bővítették.

JT__8900

Együd László

Eötvös József Református Oktatási központ igazgatója

A beruházás a kormány Óvodafejlesztési programjának támogatásával valósult meg. A hozzávetőlegesen kétszázmillió forintos beruházásnak köszönhetően az oktatási központ egy új bölcsödei férőhelyet kapott, míg az ovódának egy csoporttal nőt a befogadó képessége. Szeptembertől így már négy csoportban folytathatják a müködést, körülbelül 100 gyermekkel. Az új épületszárny mellett egy tornateremmel is bővült az intézmény - ismertette a fejlesztés részleteit Együd László, az EJROK igazgatója. Az intézményvezető azt is elmondta, a következő ütemben a bölcsöde fejlesztését látja indokoltnak.

JT__8764

Pásztor Dániel

A Tiszáninneni Református Egyházkerület Püspöke

Pásztor Dániel a Tiszáninneni Református Egyházkerület püspöke igei szolgátaban a következő képpen fogalmazta meg az egyház küldetését az óvoda fejlesztésekkel kapocsolatban; "Ha kérdezik ez után a ti fiatiok, mondjátok el nekik, hogy milyen nagy dolgot cselekedett veletek az Isten” Ezzel azt hangsúlyozva, hogy a mi feladatunk elmondani az utánunk következő nemzedéknek, milyen nagy az Isten kegyelme és szeretete, naponkénti gondviselése és csodája az életünkben. Majd az imádságot követően megáldotta az óvodát és annak használóit.

Beszédében Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára úgy fogalmazott: "Mert ha a nemzetet meg akarjuk erősíteni, annak első pontja a családok megerősítése, melyben fontos és kiemelte szerepe van az óvodáknak.". Az államtitkár szerint az egyházakkal való együttműködés pedig a gyermekek lelki tanításában is meghatározó jelentőségű. Megköszönte a helyi vezetőség és az egyház segítségét az óvoda programban, melynek hatására az elmúlt időszakban 16000 fővel nőt az óvodai ferőhelyek száma Magyarországon.

JT__8870

Szabó Zsolt

Országgyűlési képviselő

Az államtitkár után Szabó Zsolt, a térség országgyűlési képviselője, azt hangsúlyozta, nincs annál nagyobb büszkeség, mint amikor az ember az elődjeitől örökölt értékeket képes gyarapítani.

A legkiemelkedőbb azonban, ha mindezt a gyermekeinkért tesszük. Könnyebb elhanyagolni, bezárni, felszámolni, ám a kormány az építés mellett tette le voksát a rombolással szemben – fogalmazott a képviselő.