"Minden lehetséges annak, aki hisz.”- felavatták a tornatermet Szendrőben.

Október 13-án átadták a Szendrői Református Általános Iskola új tornatermét.

Az intézmény fejlesztésének újabb szakaszának végeredményeként, a kisdiákok birtokba vehették az iskola új tornatermét. Ebből az alkalomból ünnepi istentiszteletet tartottak a református templomban.  Igét hirdetett nagytiszteletű Benke Kinga lelkipásztor, köszöntőt mondott   Dr. Vitályos Eszter európai uniós fejlesztéspolitikáért felelős államtitkár és Riz Gábor országgyűlési képviselő.

kép

Az államtitkár úgy fogalmazott: „Jézus szavai arra tanítanak minket, hogy a hit hatalmas dolgokra képes az emberben”. Erre a hitre a Szendrői Református Általánosiskola indulását hozta példának és azt a mérhetetlent erőfeszítést, ami most is meghatározza a gyülekezet és az intézmény életét.

kép

Az általános iskola 2013-ban kezdte meg működését egy kis épületben, összesen négy gyerekkel. Az idei évben már 152 diák kezdhette meg tanulmányait a Szendrő gyülekezet iskolájában és nyáron elballagott az első végzős osztály. Óriási lépés az iskola életében, hogy a tavasszal átadott konyha – étkező és multifunkciós teremmel együtt az idei tanévtől kezdődően a gyermekek minőségi, korszerű és fenntartható környezeti feltételek mellett tanulhatnak.