Megújúlt Sárospatak

Megvalósult az EGYH-KCP-17-P-0168 azonosítószámú pályázat „Tiszáninneni: Sárospataki Koll. Felújítása” alprojektje.

20220106_122716

Sárospataki Református Kollégiumi Múzeum

A megújúlt múzeumépület

Az EGYH-KCP-17-P-0168 azonosítószámú pályázat a „Tiszáninneni: Sárospataki Koll. Felújítása; Tiszáninneni templomépítési program; Tiszáninnen értéknövelő támogatás”, „Tiszáninneni: Sárospataki Koll. Felújítása” alprojektje 3.500.000.000 Ft értékben valósult meg.

A projekt keretében sor kerülhetett a Sárospataki Református Kollégium több épületének felújítására és bővítési munkáinak megvalósítására, valamint lelkészeink számára szolgálati lakások felújítására és építésére.

IMG_20220106_121504

Mudrány Étterem

Megújult belső tér

A projekt révén a Sárospataki Református Kollégium és környezete teljesen megújult. A külső és belső rekonstrukciók jelentős mértékben növelte az épületkomplexum állagának színvonalát és komfort fokozatát. Az alkalmazandó korszerű technológiának köszönhetően több épület belső berendezése is megújult és az eddig kihasználatlan épületek új funkciót kaptak.

A Sárospataki Református Kollégium épületkomplexumának felújításával és a környezetének rendbetételével az intézmény a 21. század elvárásainak megfelelő színvonalra emelkedett. Az átfogó beruházás jelentősen javította a település városképét is.

A program keretében az alábbi beruházási munkák elvégzésére került sor:

  1. SRK főépület és belső udvar felújítása
  2. Múzeum felújítása
  3. Mudrány épület generál felújítása
  4. Iskolakert teljes felújítása, parkoló építése
  5. Erdélyi internátus felújítása
  6. Szolgálati lakások vásárlása, építése, felújítása
  7. Deák Ilona épület kazánházának bontási munkái
keszult_magyarorszag_korm_tamogatasaval_2017