Kapcsolatvesztés

Tirekifi-Télitábor

Február 4-én a Tirekifi szervezte -télitábor- keretében Mályiba látogathattam el, ahol az elkövetkező három napot töltöttem többedmagammal. A 42 résztvevő korosztálya 12-18 éves kor közé esett, ami a tábor témájában nagyon fontos szerepet játszott, ugyanis az újrakapcsolódás állt a középpontban.


Az elmúlt másfél év mindenki számára megterhelő volt, de főleg a fiatalabb korosztálynak, hiszen kapcsolatot vesztettünk társainkkal és barátainkkal is, akikkel eddig minden napot együtt töltöttünk. Ezért is örültem, amikor meghallottam ezt a lehetőséget, mert így újra át tudtam érezni, milyen egy közösséghez tartozni és jól érezni magam mások társaságában. Elkezdtem újra kifelé nyitni és megismerni másokat. A programok jól szervezettek voltak és biztosított számunkra annyi szabadidőt amennyire szükségünk volt.

14

A Lámpás

A pénteki napot a szobák elfoglalása után a vacsora követte, majd áhítat, ahol a Lámpás zenekar alapozta meg a kiváló hangulatot. Ezután pedig Dandé András, az Avas-Déli Református Egyházközség lelkipásztora vezette fel a témát. Az áhítat után ismerkedő játékok következtek. Majd fakultatív programok, amik között volt teaház, különböző társasok, szabadulószoba és egy tükörfordítás nevű kvíz is. Ezek minden este rendelkezésünkre álltak.

fqacebook_cover

Szombaton a reggeli előadás után kisebb csoportokba lettünk osztva és hat állomáson keresztül dolgoztuk fel az előadást. A kiscsoportok elősegítették, hogy mindenki felszabadultabban tudjon beszélni és jobban elmélyülni a tábor tematikájában. Az ebéd után pedig egy már sokak által ismert tirequiz következett, amit a csapat tagjaival együtt tölthettünk ki értékes nyereményekért. Majd az esti áhitaton a Lámpás mellett Szikszai Szabolcs egyetemi lelkész bontotta tovább a kapcsolat vesztés, újra kapcsolódás témáját.

Az utolsó napon egy közös istentisztelettel zártuk le a tábort, ahol ifj. Csomós József prédikált. Jézus három példázatát: az elveszett juhot, az elveszett drachmát és a tékozló fiú történetét ismerhettük meg más szemszögből és sokkal közvetlenebb módon.

Az ebéd után pedig kezdődött a tábor legnehezebb része: az elköszönés. Mindenki sajnálta, hogy ilyen hamar vége lett, de összességében jó volt látni, hogy mindenki boldogan ment haza sok új baráttal és élménnyel gazdagodva.

Aki pedig hasonló élményre vágyik, mindenképpen ajánlom a Tirekifi június 26-án kezdődő nyári táborát is, ami még ennél is szuperebb lesz.