Ima a békéért

Több száz keresztény iskolás imádkozott a békéért a Lévayban

December 13-án, Miskolcon, a Lévay József Református Gimnázium és Diákotthonban, az Eszmék és Értékek Alapítvány szervezésében több száz keresztény diák részvételével imádkoztak a világ békéjéért.

Az alkalom az adventi gyertyagyújtás után, közös áldással majd bűnbánati imával vette kezdetét. A jelenlévő tizennyolc iskola diákjai közösen imádkoztak a 46. szoltár soraival, majd Assisi Szent Ferenc szavaival esedeztek a békéért. Az imádságok közötti részekben a dicsőítést a Lévay csapata, a Lámpás vezette, de a Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium tanulói is zenés műsort adtak. Majd a Mi Atyánk közös elmondása után az öt jelenlévő felekezet megáldotta az összegyűlt fiatalságot.

Ima a békéért

Fotó: Eszmék és Értékek Alapítvány

„Mi most itt a közös ima erejével a Jóisten segítségét kérjük, hogy legyen béke. Hiszünk abban, hogyha ennyi diák együtt imádkozik, akkor mások is felfigyelnek égbe kiáltó kéréseinkre. Az Istenhez fohászkodás erő, mi pedig tudjuk, hogy a jövőnk a fiatalok kezében van.” - mondta köszöntőjében dr. Kiss Ákosné Gonda Erika, az Eszmék és Értékek Alapítvány elnöke

319213502_1377183653035062_4759371074765800004_n

Fotó: Eszmék és Értékek Alapítvány

Dr. Alakszai Zoltán a szervező alapítvány és a rendezvény védnökeként háláját fejezte ki e a fiatalságnak: „Szeretném megköszönni a miskolci egyházi iskoláknak, hogy mellé álltak az Eszmék és Értékek Alapítvány kezdeményezésének, annak ellenére, hogy advent utolsó heteiben köztudomásúlag zsúfoltak a hétköznapok. Köszönöm ezt jezsus öregdiákként is! Fontos látni, hogy Miskolcon is sok keresztény iskolás és öregdiák tanul és él. Itt most öt felekezet 18 iskolájából, több száz gyermek tudott együtt imádkozni. Ilyenkor az ember nem a különbségekre fókuszál, hanem arra, hogy mi az, ami összeköt bennünket. Azt gondolom, hogy a hit összeköt minket az ima erejével, a közösség erejével és abban, hogy az ima és a közösség által képesek vagyunk megváltoztatni a világot. Hit által bízhatunk benne, hogy a békét sikerül megteremteni a világban. Talán most így karácsonyhoz közeledve azonban az a legfontosabb, hogy sajátmagunkban, környezetünkben és családunkban is sikerüljön ez. Azt szeretném, hogyha ennek az imának az üzenetét tovább tudnánk vinni.”