H2Ő Szerencsen

Ez a furcsa képlet immár második alkalommal hívta fel a figyelmet az élet vizét kínáló Jézus Krisztusra.

A Tiszáninneni Református Egyházkerület utcai evangélizációja kapta ezt a különös, mégis nagyon találó elnevezést. Pásztor Dániel püspök úr kezdeményezése volt a tavalyi évben a Kazincbarcika főterére szervezett alkalom, ahol a város református intézményei, gyülekezetei és neves előadók hirdették az evangéliumot.

PD

Pásztor Dániel köszönti a résztvevőket

Fotó: Sz. Dorka

Az idén pedig Szerencsen, a vár udvara népesült be gyermekekkel, családtagokkal, a szerencsi reformátusok lelkes táborával és mindazokkal, akik nyitott szívvel vagy egyszerű kíváncsisággal jöttek. Az előkészületek már télen elindultak, amikor Vadnai Zoltán egyházkerületi missziói tanácsos vezetésével a szervező csapat elkezdte a munkát.

polgi

Nyiri Tibor Szerencs város polgármestere

Fotó: Sz. Dorka

Mindig nagy felelősség, hogy a hangsúly az evangélium hirdetése legyen. Ugyanakkor azt is szem előtt kell tartani, hogy amikor kilépünk a templom falai adta biztonságból, hogyan fog megszólalni éppen a kívül lévők számára az Ige üzenete. Ezen a napon legfontosabb Krisztust hirdetni, az élet vizét kínálni mindenki számára, aki szomjazik. Emellett pedig a szervezés, a lebonyolítás mindenre kiterjedő odafigyelést igényelt. Visszatekintve erre a napra hálatelt szívvel mondhatjuk el, hogy megtapasztalhattuk Isten csodálatos szeretetét. A hely, az idő, a szívből jövő áldozatkészség vagy a színpadon fellépők felkészültsége valóban azt hirdette, hogy nem a megszokott módon, de minden arról a hatalmas Istenről szólt, aki képes életeket átformálni és megtartani.

almazenkar

Az Alma együttes fellépés közben

Fotó: Sz. Dorka

A gyermekek, fiatalok, akik a Rákóczi Zsigmond Református Iskola, a Bolyai János Katolikus Általános Iskola és Bocskai István Katolikus Gimnázium és Technikum képviseletében színpadra léptek azt az értékrendet képviselték, ami a jövő nemzedékének a megmaradását jelentheti. Az ismert Alma együttes műsora a gyermekek és családjaik arcára csalt mosolyt.”

A vidám szív a legjobb orvosság” olvassuk a Példabeszédek könyvében (17,22) hiszen a Krisztus követése éppen ezt jelentheti a ma embere számára is. A KerSong együttes olyan keresztyén dicsőítő énekeket szólaltatott meg, amelyek segíthettek Krisztus felé fordulni. Az klasszikus értelemben vett evangélizációs Igehirdetést ifj. Csomós József egyházkerületi ifjúsági referens végezte. Arról a Nikodémusról szólt, az akkori kor vallási vezetőinek képviselőjéről, aki a Jézussal folytatott beszélgetés után megértette, hogy Krisztus azért jött közénk az ő szeretetével, hogy minden gátat, akadályt elhárítson az Atyához vezető útból. Visszatérni csak vele, az Ő másfajta látószögével lehet. Aki ezt megérti, akinek életét Krisztus megérinti, az érintheti az érinthetetlent és lehet a feltámadás titkának részese.

kézművelődés

Kézműves foglalkozás

Fotó: Sz. Dorka

A Szerencsi H2Ő zárókoncertjét Molnár Ferenc CARAMEL adta, aki nemcsak az oly sokak által kedvelt és ismert dalait, hanem dicséreteket is énekelt. „Mely igen jó, az Úr Istent dicsérni, felségednek én Uram énekelni” hallottuk az ő különleges hangjával megszólalni.

Valóban jó volt az Istent dicsérni ezen a napon is. Utcán, tereken , várudvaron, iskolákban vagy templomokban hangozzék szüntelenül az Ő hívása, mert Ő mondja

caramel

Molnár Ferenc CARAMEL

Fotó: Sz. Dorka

: „…aki abból a vízből iszik, amelyet én adok neki, soha többé meg nem szomjazik, mert örök életre buzgó víz forrásává lesz benne.”