Bútoradomány az Irinyinek

A BT (British Telecommunications) november 15-én délután régi irodájában használt bútorzat jelentős részét a kazincbarcikai Irinyi János Református Oktatási Központnak ajándékozta. A vállalat bútoradománya a közösségi terek berendezését szolgálva tovább erősíti a cég és az iskola évek óta tartó, sikeres együttműködését.

DSC_5623

Győri Péter

A British Telecommunications Közép-Kelet Európai részlegének operatív menedzsere

Az ünnepélyes átadón Győri Péter elmondta: „Az Irinyi iskolával kötött együttműködés keretében képzéssel segítjük a tanulókat, ahol éles interjúhelyzetben is kipróbálhatják magukat. A kezdet kezdetén 18 darab laptopot adományoztunk az oktatási intézmény számára. A jelenlegi bútoradomány több, mint hatszáz tárgyból áll, közel 4 millió forint értékben, amivel az oktatási központ belső tereit igyekszünk fiatalosabbá varázsolni”

DSC_5629

Csernaburcky Ferenc

Az Irinyi János Református Oktatási Központ igazgatója

Beszédében az intézmény igazgatója azt hangsúlyozta: „Nem elég, ha egy iskola egyházi, hanem jó iskola kell, hogy legyen. Fenntartónknak, a Tiszánnineni Református Egyházkerületnek sokat köszönhetünk, mert folyamatosak a fejlesztések az intézményben."

Csernaburcky Ferenc arról is beszélt milyen kiemelkedő partneri kapcsolat jellemezte eddig is az intézmény és a British Telecommunications viszonyát. „Eszközadományt már nem először kapunk a vállalattól. A mostani adomány jelentősége rendkívüli, hiszen egy kamion és hét teherautó tudta csak elhozni a bútorokat. Viszont mi a tárgyaknál sokkal többet kaptunk, az azokat használók örömét.” -tette még hozzá.

DSC_5644

Pásztor Dániel

Tiszáninneni Református Egyházkerület püspöke

„Nekünk fenntartóknak, nagy kihívás az, hogy a piaci versenynek megfelelő tudást, ismeretanyagot adjunk át a tanulók számára. Diákjaink a BT-nek is köszönhetik ezt. A mai adomány megerősítése annak a hosszútávú együttműködésnek, ami az iskola és a vállalat között lesz” – osztotta meg az egybegyültekkel gondolatait Pásztor Dániel, a Tiszáninneni Református Egyházkerület püspöke.

DSC_5668

Szitka Péter

Kazincbarcika polgármestere

Szitka Péter polgármester háláját fejezte ki mind az intézmény a BT és az egyházkerület felé: „Kazincbarcikán már hosszú évek óta meghatározó intézmény az Irinyi. A fenntartóváltás újabb perspektívát nyitott az iskola előtt és azt, hogy stabilan tud működni. Nemcsak a piacon, hanem a gyermekekért is verseny folyik az iskolák között. A BT-vel való együttműködés ezt sikerrel segíti, ami egy nagyobb adomány révén fizikálisan is megjelenik az intézményben. Mindezt nagy tisztelettel köszönjük” – fejezte ki háláját

Az ünnepség után iskolabejárásra volt lehetőség, majd állófogáson vendégelték meg a jelenlévőket.

DSC_5706
DSC_5726