"Benned gyönyörködöm"

Ifivezető-képzés a Ráday házban

Március 22–24. között tartották a VII. Ifivezető-képzést, a Dunamelléki Református Egyházkerület székházában. A hétvége fő témája „Benned gyönyörködöm”

Idén a Ráday ház adott otthon a 7. alkalommal megrendezett Konferenciának, melyen több mint 310 ifimunkás 65 előadó és 21 szervezet vett részt.

A hétvége fő témája – „Benned gyönyörködöm” (Mt 17,5) - mert fontos, hogy legyen idő arra, hogy szolgálóként is találkozzunk Istennel és csak gyönyörködjünk benne. Hogy képesek legyünk megélni a vele való személyes kapcsolatot, belőle jövő szeretetet, a hozzávaló tartozást. Hogy tudatosítsuk magunkban, mind a gyermekei vagyunk és, hogy Ő is gyönyörködik bennünk – tudtuk meg az egyik szervezőtől.

img1447-f716d8b2fd

A házigazda nevében Veres Sándor, a Dunamelléki Református Egyházkerület főgondnoka, Balog Zoltán püspök, Bor Imre presbiteri, és Somogyi Péter lelkészi főjegyző köszöntötték a konferencia résztvevőit.

A konferencia célja a képzésen túl, a lelki megújulás és egyben találkozási pont is azok számára, akik fiatalokkal foglalkoznak. Az IVK ezen az éven már nem csak résztvevőkben, de szervezésben is felekezetközi. Az idei vezetői csapat tagjai: Ablonczy Áron, Andy Oartridge, Kasza Edina, Kovács Benjámin, Savanya Csenge és Szidoly Roland. Ahhoz, hogy az IVK megvalósuljon az Ifjúságépítők Alapítvány biztosítja a hátteret. Az alapítvány a konferencia szervezés mellett mentorprogramot működtet, segédanyagot fejleszt és kiad, egyéni beszélgetések által (Ifi Ambulancia) segíti és támogatja az ifiszolgálókat. Célja az ifjúsági munka minden résztvevőjének felkutatása, felkészítése és felkarolása.

DSC_0441

Ifjúságépítők csapata

Mi az IVK?

Az Ifivezető Képzés minden évben tavasszal megrendezésre kerülő intenzív felekezetközi konferencia, ahol a szervezők az ifimunka minden résztvevőjének szeretnének megfelelő szintű képzést nyújtani. Legyen szó akár vidéki vagy városi, abszolút új vagy régi motoros, önkéntes vagy főállású munkatársakról.

A hetedik alkalommal megrendezett esemény 24 sufni, 19 műhely, 4 kerekasztal, 2 frontális és 4 plenáris előadásokon felül, az iskolamisszió és PRO” szinten még 11 szeminárium várta az ifjúsági munka „veteránjait". Egyéni mentorálással és alternatív programokkal - imaséta, dicsi terem, esti dicsőítő alkalmak, reflexiós sáv mellett expo is rendelkezésre állt a több mint 300 résztvevő számára.

(sufni: 20 perces TED-szerű előadások műhely: közös témafeldolgozás a résztvevőkkel előadások: 60 perces frontális előadás plenáris: főelőadások, ahol mindenki jelen volt, dicsőítés, igehirdetéssel, vasárnap úrvacsorával)

img1448-3f56a3308a

Az egyházkerület ifjúsági missziója, a Tirekifi kezdetektől támogatója a rendezvényt szervező Ifjúság Építőknek és az IVK-nak egyaránt. Saját fiataljainak képzése mellett egyházkerületünk ifjúsági missziója rendszeres előadói és program biztosítóként vesz részt az IVK alkalmain.

A teljese hétvégét felölelő eseményről többet is megtudhatnak Nándudvari Csenge beszámolóján keresztül:

Öröm és megújulás

Istent szolgálni nem sprint, hanem maraton. Ez a gondolat is elhangzott a VII. Ifivezető-képzés hétvégéjén,...