Alapkőletétel Szerencsen

Óvoda Program

A Rákóczi Zsigmond Református Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola új óvodájának alapkőletételi ünnepséget tartottak Március 3-án Szerencsen.

Református Egyház Országos óvoda programja keretében, a kormány támogatásával óvodával bővül a Rákóczi Zsigmond Református Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Szerencsen.A szerencsi, ötven gyermeket fogadó új óvodát a Tiszáninneni Református Egyházkerület 573 millió forintból, a kormány támogatásával építi fel. Igeiköszöntőjében Pásztor Dániel püspök úgy fogalmazott, hogy a gyermekek hitben való nevelését az anyaméhtől kell elkezdeni.

DSC_0879

Soltész Miklós

Egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkár

Soltész Miklós a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára az ukrán-orosz háború kapcsán kifejtette, az a szövetség, amelyet a kormány az oktatás-nevelés területén kötött a felekezetekkel, a közösségek és az egész nemzet építésére is vonatkozott.

"Tapasztaljuk azt", a különböző egyházi szeretetszolgálatokon keresztül az egyházak mennyi emberen segítenek, és nyújtanak támogatást ebben a nehéz háborús időszakban a menekülőknek és a rászorulóknak - fűzte hozzá a politikus. Hangsúlyozta, hogy az óvodák a gyerekek fizikai és lelki fejlődését egyaránt segítik, de azt is megjegyezte, ugyan fontos dolog az óvodák felújítása és építése, de ha közben lelki szempontból lerombolják a gyermekek jövőjét, abból óriási kár keletkezhet.

DSC_0948

Rácsok András

Püpsöki titkár

Rácsok András püspöki titkár az alapkőletételi ünnepségén elmondta, hogy a Szerencsen most megvalósuló beruházások atívelik és keretbe foglalják a teljes emberi életpályát. Mivel az óvoda építése mellett a jövőben elkezdődik a református iskola energetikai rekonstrukciója, megújul a gyülekezeti ház és a templom, az egyházkerület pedig már elkezdte az idősotthon felújítását is.