Alapkőletétel Mezőcsáton

Vasárnap ünnepélyes istentisztelet keretén belül rakták le a Dr. Enyedy Andor Református Általános Iskola, Óvoda és Bölcsőde új épületszárnyának alapkövét. Az új iskolarészben szaktantermek, osztálytermek és csoportfoglalkoztatók kapnak helyet. Az új szárnyat várhatóan jövő év augusztusában adják át.

Az ünnepi eseményen Pásztor Dániel püspök hirdetett igét. Siposné Horváth Anita, Mezőcsát polgármestere mellett, Molnár János a Zsinat presbiteri elnöke , dr. Molnár Pál a kerület főgondnoka és az egyházmegye képviseletében, Szönyi Tamásszöntötte az egybegyülteket. Majd Gazda István a gyülekezet lelkipásztora az ünnepi alkalmon a jubiláns pedagógusokat is köszöntötte.

Az intézmény pontosan 30 évvel korábban 16 diákkal indult el , akik egy osztályteremben elfértek, 2022-ben az iskola 220 diákkal, az óvoda 80 az intézmény bölcsődéjében pedig 24 gyermek jár. Részben ez a növekedés hívta életre az épület új szárnyának megépítését - fogalmazta meg Gazda István az egyházközség lelkipásztora.

DSC_4026

Az új épületszárny látványterve

A zsinat átmeneti hitelt nyújtva segít, míg a fenntartó egyházközség több tízmilliós önrésszel támogatja az építkezést, de a fejlesztés költségeinek nagyobb része kormányzati forrásból valósul majd meg.

Az új iskolai épületszárny átadása jövő év augusztusában történhet meg, amely az 1860-ban épült régi iskolaépület helyén, szaktantermekkel, csoportfoglalkoztatókkal várja az intézmény tagjait. Az új épület illeszkedni fog a város főterének épített örökségébe, melyet a néhai Németh Sándor építészmérnök tervezett.