Aktív időskor központ nyílt Miskolcon

Hatvan év felettiek számára nyílt Aktív Időskor Központ, a Diakónia központ épületében március 31-én, csütörtökön. A BORA 94 Borsod- Abaúj-Zemplén megyei fejlesztési Ügynökség és határon túli partnere együttműködésében megvalósuló központnak a Tiszáninneni Református Egyházközség Diakóniai központja ad otthont. A régióban is egyedülálló Aktív időskor központban a 60 év felettiek változatos oktatási, egészségügyi és sport programokon valamint előadásokon vehetnek részt.

1bs

Barna Sándor

Püspökhelyettes

A régióban is egyedülálló Aktív időskor központban a 60 év felettiek változatos oktatási, egészségügyi és sport programokon valamint előadásokon vehetnek részt.

Barna Sándor püspökhelyettes elmondta, a kerület örömmel fogadta a lehetőséget, hogy a kezdeményezéshez segítséget nyújthattak. Kiemelte hogy az időskorúak között végzett szolgálat eddig is fontos szerepet töltött be a kerület és az egyház életében. A jövőben is tevékenyen részt fognak venni a központ működésében tette még hozzá.

– Tesszük ezt azért is, mert egy ilyen szociális tér a református közösség idősebb tagjai számára szintén remek, új lehetőség az aktív időtöltésre, kapcsolatépítésre, egymás támogatására. – emelte ki Barna Sándor.

IMG_20220405_105609_426

A szlovák-magyar pályázati együttműködés keretében megvalósult programnak helyet adó Diakónia központ bejáratánál projekt a diakóniai központ és az egyházkerület vezetősége, közösen vágták át a szalagot.

Vincze Henrietta a projekt menedzsere mutatta be a központot és többek között azt is elmondta, az „SKHU Ambassadors„ elnevezésű projekt keretében nemcsak Miskolcon, de Kassán is kialakítottak egy Aktív Időskor Központot. „Idén tavasztól tehát mindkét megyeszékhelyen változatos oktatási-, egészségügyi- és sportprogramok kerülnek megszervezésre, ezzel is támogatva az aktív, tevékeny időskor kultúrájának megteremtését” – tette még hozzá.

IMG_20220405_105512_046

A létesítményben olyan programok várják az időseket, amikre valóban igényük van. Ennek biztosítéka az kérdőíves felmérés, amely a központ létrehozását megelőzően végeztek a célcsoport körében - mondta el Szabó-Tóth Kinga a Miskolci Egyetem Alkalmazott Tudományok Intézetének igazgatója.

https://bora94.hu/web_h/skhu-ambassadors/

22