Adventi gyertyagyújtás Miskolcon

-Lévay-

A Lévay József Református Gimnázium és Diákotthon kórusának és az Örömhír Kamaraegyüttesnek a műsorát hallgathatták meg az ünneplő városlakók az első adventi vasárnapon, a Szent István téren. A gimnazistákat dr. Ábrám Tibor, a Lévay igazgatója is elkísérte, aki Pilinszky nyomán arra hívta fel a figyelmet, hogy meg kell tanulnunk vágyakozni az után, ami a miénk.

ADvent_221127_02

Ábrám Tibor

Az adventi feladatunk az, hogy ne csak a magunk útját készítsük, hanem az Úr útját is. Valójában az ünnep a hozzánk elérkező, a Jézus Krisztusban megtestesült Isten ünnepe… A mi készületünk is ennek a jegyében kell, hogy történjen. Találkozásunk és ünnepünk akkor lesz 2022 karácsonyán, ha befogadjuk és szívünkbe zárjuk az érkező Megváltót, a békesség fejedelmét” – mondta igei szolgálatában Pásztor Dániel, az Egyházkerület püspöke.

ADvent_221127_08

Az adventi gyertyát Pásztor Dániel, Szopkó Tibor alpolgármester és Grubert Roland, a Magyar Vöröskereszt Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Szervezetének vezetője gyújtotta meg. Ezt követően Szopkó Tibor köszöntőjét hallgathatták meg az egybegyűltek, aki arra hívta fel az egybegyültek figyelmét, hogy igyekeznünk kell megbecsülni a meglévő javainkat, a helyi közösségeinket, valamint a békét és biztonságot, ami sokaknak nem adatik meg.

A gyertyagyújtás utána a Miskolci Nemzeti Színház színművészei: Jancsó Dóra és Varga Andrea, valamint a Zenita Hang-varázs Stúdió növendékei szórakoztatták a közönséget.