A Microsoft mintaiskolája lett a Lévay

Magyarországon egyedüliként Microsoft mintaiskola címet kapott a Lévay József Református Gimnázium és Diákotthon. Az intézmény ezzel bekerült a világ azon iskolái közé, ahol speciális módszertan szerint minden tantárgyból digitális tananyag is elérhető.

A miskolci középiskolában harmadik éve indulnak digitális osztályok, ahol a diákok a Microsoft szoftvereit használva, kihajtható, tollal írható laptopokon tanulják a közismereti tárgyakat. Az elsajátítandó tudás ugyanaz, mint a többi osztályban, a módszertan viszont különbözik.

kép

Mint azt Kerboltné Tóth Edit tanulmányi igazgatóhelyettes a tirek.hu-nak elmondta: a Microsoft Showcase School cím elnyerése egy hosszú folyamat eredménye. – Évekkel ezelőtt döntöttünk úgy, hogy digitalizáljuk az oktatást és egy egységes tanulmányi platformot alakítunk ki a diákok és a tanárok számára. Ehhez a Microsoft innovatív iskola programja biztosított kiváló alapokat – mondta el.

A gimnáziumban jelenleg négy osztályban és ettől a tanévtől a mozgóképkultúra és médiaismeret csoportban is ebben a formában oktatják a tananyagot. – A digitális felületet ma már az összes tanár tudja használni és hat olyan munkatársunk van, akik szakértői ezeknek a programoknak – fogalmazott Kerboltné Tóth Edit, aki hozzátette: a mintaiskola cím nemcsak azt jelenti, hogy elkötelezettek a digitális oktatás iránt, hanem hogy más intézményeket is támogatnak ezen az úton.

A 2020/2021-es tanévben a világ összes iskolája közül 352-en szerezték meg a Microsoft Showcase School címet. Hazánkból csak a Lévay rendelkezik vele.

Fotó: minap.hu