20 éves a Miskolci Édenkert Református Óvoda

2022. október 15-16. napján ünnepelte a Görgey utcai református óvoda fennállásának huszadik évfordulóját.

A megalakulás évében a diósgyőri Erdész úti református óvoda tagintézményeként indult el, Sajtos Istvánné vezető óvónő irányításával. A helyet a Miskolc-Avasi református egyházközség épülete biztosította, így Miskolc belvárosában kétcsoportos óvoda nyílhatott a református családok számára.

Szombaton délelőtt az óvodában az egykori és jelenlegi vezetőket és dolgozókat köszöntötte Pásztor Dániel püspök. A 105. zsoltár szavaival emlékeztetett, hogy a hálaadás minden időben kötelessége az embernek, mert az Urat segítségül hívhatjuk és ma is hirdetjük minden ember számára azt a bizonyosságot, hogy Ő a mi megtartó és a nehézségekben is megsegítő Urunk.

mont1

Kerekesné Tóth Éva intézményvezető megköszönte a korábbi vezetők áldozatos munkáját, az Egyházkerület és az Avasi gyülekezet lelki és anyagi támogatását. Hangóné Birtha Melinda lelkipásztor a közös örömökről, személyes és gyülekezeti kötődésről szólva mondta el, hogy a gyermekek és szülők számára különleges ajándék az óvodában töltött idő.

20gor_1016_43

Vasárnap a Miskolc-Avasi református templomban hálaadó Istentisztelet keretében együtt ünnepelhetett az elmúlt évben kibővült és Miskolci Édenkert református óvoda nevet viselő, immár négy csoportos gyermek és szülői közösség.

Az igehirdetés a Máté 10, 32-33 versek alapján a tanúságtételre, a Jézus Krisztus által kapott elhívás felelősségére és annak jutalmára hívta a figyelmet. „ Aki tehát vallást tesz rólam az emberek előtt, arról én is vallást teszek az én mennyei Atyám előtt, aki pedig megtagad engen az emberek előtt, azt majd én is megtagadom mennyei Atyám előtt.”

A gyermekek imádsága, éneke pedig ezúttal is szívet melengető és reménységet adó bizonyságtétel volt.