Volt diákok találkoztak Sárospatakon

Öregdiák-találkozót szerveztek a Sárospataki Református Teológiai Akadémián, melyen megemlékeztek az intézmény huszonöt évvel ezelőtti újra indulása óta, a folyamatos megújulás jegyében eltelt időszakról.

A Kollégium imatermében tartott istentiszteleten a résztvevők egyszerre adtak hálát az eltelt negyed évszázadért, és a megújult kollégiumi épületekért. A találkozón először Pásztor Dániel, a Tiszáninneni Református Egyházkerület lelkészi főjegyzője hirdetett igét, majd Füsti-Molnár Szilveszter rektor szólt a jelenlevőkhöz.

kép

"Úgy érezzük, hogy öregdiákjaink szervesen az életünk részei maradnak. Imádságaik, iskolájuk iránt érzett felelősségük, a szolgálat, amire itt készültek föl napi kapcsolatban tartanak bennünket. Általuk tudjuk, hogy volt értelme annak a küzdelemnek, munkának, amivel itt készültek, és Isten Anyaszentegyháza gyülekezeteinek munkatársai lettek" – mondta portálunk érdeklődésére Füsti-Molnár Szilveszter, aki hangsúlyozta: a sárospataki teológia elsődleges küldetése, hogy Isten egyházát szolgálja.

kép

Fejér Zoltán, a Református Kollégium Gimnáziumának intézményi lelkésze 1998-ban végzett a patai teológián. Arról kérdeztük, hogy mit kapott útravalóul egykori Alma Materétől:
– Számomra Sárospatak azt a helyet jelenti, ahol hitet kaptam, ahol Jézus Krisztussal találkoztam. Egy olyan közösségbe kerültem, ahol egyszerűen nem lehetett nem látni azt, hogy mennyire más az az ember, aki Krisztussal él, és az, aki csak beszél róla. Ez indított arra, hogy addig keressem Őt, amíg meg nem találom. Sárospatakról tehát egyértelműen a megváltást, az üdvösséget kaptam. Emellett olyan ismeretségek, barátságok, testvéri kapcsolatok kötődtek, amik azóta is tartanak – mondta.

kép

Délután "Egymásnak adott örökség" címmel kerekasztal-beszélgetést szerveztek, melyen az idősebb tanárok osztották meg tapasztalataikat a fiatalokkal.

kép

Az október 15-i ünnepségen együttműködési megállapodás született a pataki teológia, valamint az erdélyi Kolozsvári Protestáns Teológiai Intézet között, mely a két intézmény közötti tanulmányi kapcsolatot hivatott erősíteni.