Virágadomány a szeretetotthonnak

Virágadományokat kapott a miskolci MÁON Református Szeretetotthon. Az egynyári cserepes virágokat az otthon lakói saját maguk fogják elültetni az udvaron előkészített ágyásokba.

Aki a virágot szereti, rossz ember nem lehet – tartja a közmondás, aminek Bénó Gábor igyekszik maradéktalanul megfelelni. A református kötődésű arnóti vállalkozó rendszeresen támogat egyházakat, civil szervezeteket és rászoruló intézményeket, ezúttal körülbelül 600 cserepes virágot ajánlott fel a középsúlyos értelmi fogyatékosokat gondozó szeretetotthon számára.

kép

– Örömmel fogadják az adományokat, és sokan csodálkoznak, hogy tényleg ingyen adom, hiszen a mai világban mindenért fizetni kell. Szívesen támogatok olyan intézményeket, ahol ilyenre nincs keret, mert önzetlenül adni mindig jó – mondta érdeklődésünkre a vállalkozó.

kép

A színes muskátlikat és petúniákat a lakók foglalkozás keretében ültetik el az udvaron, ami pedig megmarad, az a benti szobákat díszíti majd. Gubányi Katalin intézményvezető azt mondta, hogy idén ünneplik fennállásuk huszadik évfordulóját. Szeptember 30-án nagyszabású ünnepséget rendeznek, ezért most különösen jól jött a felajánlás, hiszen addigra kicsinosíthatják az intézményt.

kép

– Minden évben egy foglalkoztatási pont nálunk, hogy széppé varázsoljuk az intézményt, gondozzuk a kertet és az udvart. Nagy öröm, hogy most mindezt a felajánlott virágokból tehetjük meg. Nagyon nagy segítség is egyben, hiszen így nem kell pénz kiadnunk a növényekre – tette hozzá Gubányi Katalin.

kép

A virágadományozás ötlete egyébként Rácsok András arnóti lelkipásztortól származik, ugyanis az általa vezetett egyházközség és a Bénó Kertészet régi kapcsolatot ápolnak egymással. A kertészet segítségével minden évben feldíszíthetik gyülekezeti házuk udvarát, de az adományokból a szomszédos településekre is mindig jut.

kép

– Az elmúlt években a MÁON valahogy kiesett az adományozottak köréből. Egy hónapja hívott fel az intézmény vezetője, hogy a jubileumi ünnepség miatt szükségük lenne virágokra. Ezt jeleztem a vállalkozó felé, aki nagyon pozitívan állt a kéréshez, ugyanis a kért 150 virág helyett csaknem 600-al érkezett az intézménybe – fejtette ki a református lelkész.

Kojsza Péter