Vezess Jézusunk!

/2024/ Gelej nyári tábor

Június 27-30. között nyári gyermektábort tartottak a geleji gyülekezetben "Vezess Jézusunk!" címmel. Az Egyházközség 30 gyermekének közös táborázást az egyházkerület is támogatta. Márkus László lelkipásztor beszámolóját olvashatják.

A Geleji Református Egyházközségben 2009. óta most végre megtarthattuk a nyári tábort. A templom és parókia felújítása miatt építkezési terület volt a templomkert illetve parókia udvar. A táborban 30 gyermek vett részt.

Minden nap 9 órától áhítattal kezdődött a templomban. A tízórai után foglalkozásokkal folytatódtak délig, az ebédig a napjaink. Jézussal kapcsolatos történeteket elevenítettünk fel. Az áhítaton elhangzott az adott történetről az igehirdetés, amit azután a délelőtti foglalkozáson Tóthné Dienes Terézia hitoktató tovább vitt a résztvevő gyerekekkel.

Gelej4

Az igei részek a következők voltak:

Első nap: Jézus elhívja tanítványait, második nap: Jézus lecsendesíti a tengert, harmadik nap: az irgalmas szamaritánus.

Az ebéd után minden nap más és más program várta a tábor résztvevőit. Volt lovaskocsis „kirándulás”, sok-sok játék. Arcfestés, csocsó, asztalitenisz, tollaslabdázás, fagylaltozás, ugrálóvár.

Gelej11

Az ünnepzáró istentiszteleten június 30-án a tanult történeteket adták elő a gyermekeink nagyon ügyesen és szépen. A templomban mindenkit megörvendeztettek. „Jövőre is megismételjük!” - hangzott a búcsúzáskor.

Hálásan köszönjük mindenkinek a segítségét a tábor megszervezésében, lebonyolításában!

Egyedül Istené a dicsőség!

Gelej10