Várni az Urat

Advent első vasárnapján ünnepi istentiszteletet tartottak a Diósgyőr-Vasgyári Református Egyházközség templomában, melyen meghívott vendégek adtak műsort. Az istentisztelet után játszóház és szeretetvendégség várta a résztvevőket.

A 100. születésnapját ünneplő, egyházi- és világi énekeket előadó Kovács Pál Kertbarát Kör Kórusa, illetve az eseményre zenés-prózai műsorral készülő Lévay József Református Gimnázium 12. d osztálya vendégeskedett hétvégén a vasgyári gyülekezetben. Vasárnap ugyanis elkezdődött az advent, a karácsonyt megelőző négyhetes ünnepi időszak, melynek alkalmából az adventi koszorú első gyertyáját is meggyújtották.

kép

Antal Mariann református lelkipásztor igehirdetésében advent legnagyobb üzenetének a türelmet nevezte. Azt mondta, meg kell tanulnunk várni, s ebben a Mindenható Isten segít nekünk. "Ezt a négy hetet adja, hogy felkészítse az ember szívét arra, hogy befogadhassuk azt a hatalmasságot, ami ezzel a világgal történt. Beleszólt Isten a történelembe, és azt mondta: »állj meg ember, neked érdemes és van miért ezen a világon élni, szeretni, hinni, dolgozni«."

kép

Antal Mariann szerint számos élethelyzetben kell gyakorolnunk a türelmet, legyen szó párkapcsolatról, pályaválasztásról vagy gyermeknevelésről, és aztán rá kell jöjjünk, hogy voltaképpen a megtett út formált.

kép

"A Mindenható Isten a parányi hétköznapokba is belehelyez olyan dolgokat, amiért szüntelen hálásnak kell lennünk. Várni az Urat, várni a Megváltót, megszületésének ünnepét, s mindazt, ami többet hozott ezzel ennek a világnak. Minden embernek, aki hisz, és aki nem, szüksége van erre a négy hétre" – hangsúlyozta a vasgyári lelkész.