Vakációs Bibliatábor Cigándon

A nyár nem csupán a nyaralás, a gondtalan pihenés időszaka, hanem áldott lehetőség arra, hogy gyermekeinkkel együtt közelebb kerüljünk a gondviselő Istenhez. A cigándi református gyülekezet már tizedik alkalommal szervezi meg a nyári táborát és tárta ki kapuit a gyermekek és fiatalok előtt.

A tábor témája: Ábrahám, a hit hőse. Közel 100 mosolygós és kíváncsi gyermekarc, nagy érdeklődéssel várta napról napra, hogy megismerkedjen a hit egykori és mai hőseivel.

Minden reggel imádsággal és dicsőítéssel kezdtük a napot. Gyülekezetünk hangszeres zenekarának vezetésével, örömmel énekelve dicsőítettük az Urat. A nap központi részét a bibliai történet interaktív bemutatása alkotta, amire fiataljaink jelmezes és érdekes jelenetekkel vezették rá a gyermekeket.

Cigánd (3)

A napi aranymondás, a játékok, kézimunkák által Isten hatalmát és csodáit láthattuk meg. Szünetben a szülők által készített finomságokat ízlelgettük, míg minden délben a Bodrogközi Múzeumportán fogyasztottuk a szeretettel elkészített ebédet. Minden napra jutott egy kis meglepetés is: közösségépítő játékok, ugrálóvár, koncert, cukorágyú, arcfestés, csillámtetkó, szelfikészítés, társasjáték, vízicsúszda. Örülünk, hogy a hét lényeges eseményeit a vasárnap délelőtti istentiszteleten gyermekeinkkel bemutathattuk a szülőknek és a gyülekezeti közösségnek.

Cigánd (4)

A bibliahét nem csupán a gyermekeknek jelentett különös élményt, hanem a munkatársi csoportunknak is hitbeli, közösségi megerősítést adott.

Köszönetet mondunk továbbá a Pedagógiai Szakszolgálat munkatársainak, Polgámesteri Hivatalnak, a Zempléni Református Egyházmegyének, a Tiszáninneni Református Egyházkerületnek, Bodrogközi Múzeumportának, a Református Szeretetszolgálatnak, a szülőknek és mindenekelőtt a Mindenható Istennek, hogy lehetővé tette ebben az évben is a tábor megszervezését.

Soli Deo Glória!