Tibolddaróci Bibliahét

Ismét megrendezték a Vakációs Bibliahetet Tibolddarócon felekezettől és életkortól függetlenül.

Az egy hetes programsorozat változatosan lett összeállítva. Az „ Éld át”- című gyermekhéten megmutattuk a gyermekeknek mindazt, amit a Biblia tanít az életről. A virágvasárnapi történetet láthattuk a hétfői napon, ahol éreztük és tapasztaltuk hogy a mi Urunk nem egy távoli istenség, hanem egy közel jövő jó barát, egy igazi Messiás. Ezen a napon izgatottan vártuk a városba érkező királyt. Az első napon megmutatkozó zöld szín a pálmaágakra emlékeztetett bennünket.

Tibolddaróc (3)

Keddi napon kék színű pólóban láthattuk, ahogy Bethesda tavánál, Jeruzsálemtől nem messze egy 38 éve beteg embernek gyógyulást ad Jézus Krisztus.
Szerdán fehér színben éltük át az aznapi bibliai történetet ahol 10 leprás gyógyul meg. Figyeljünk, mert az Ige mindig emlékeztet bennünket arra, hogy adjunk hálát Istennek mindenért, hiszen természetesnek vesszük az egészségünket, életünket, szemünk fényét és azt a sok földi dolgot ami megadatott számunkra. Mindenünk amink van az Istenünk ajándéka, hiszen semmit sem hoztunk és semmit sem vihetünk magunkkal.

Tibolddaróc (4)

Csütörtöki napon a római százados szolgája gyógyult meg Krisztus által előttünk. A semmiből meggyógyult a beteg szolga. Hogyan lehet? A hite által, ahogyan Krisztusban hitt!
Pénteki napot a sárga szín jellemezte, amely a Szentlélek kitöltésére emlékeztetett bennünket. Minden nap volt sok játék, mély beszélgetés, vagy önfeledt kacagás. A főfoglalkozásokat minden alkalommal a templomban, Isten házában tartottuk.

Tibolddaróc (2)

A vasárnapi Istentiszteleten már felhangzottak a táborban tanult énekek így közösen, egy szívvel adtunk hálát a hétért.

Soli Deo Gloria! Egyedül Istené a dicsőség!

Tibolddaróc (5)