„… ti pedig az én népem lesztek.”

2024. szeptember 21-én délután a rásonyi, berencsi, kázsmárki, halmaji és kiskinizsi gyülekezetek istentiszteletre gyűltek össze a halmaji templomban.

A gyülekezetek tagjait nem csak a hitük és közös lelkészük köti össze, hanem számtalan közös program, barátság, sokszor rokonság is. De nem csak egymáshoz képesek kötődni ilyen erősen, hanem a lelkészeikhez is. Ezért hívtuk meg ez alkalommal a 30 évvel korábban két évig itt szolgáló Kádár házaspárt. Két év nem nagy idő, mégis kölcsönösen mély nyomot hagyott mindkét fél életében. Mind a gyülekezetek, mind a lelkészházaspár hálás szívvel emlékszik erre az időszakra.

thumbnail_1000003078

"Ezért tehát, míg időnk van, tegyünk jót mindenkivel, leginkább pedig azokkal, akik testvéreink a hitben. " – Kádár Péter Pál galatákhoz írott levelén keresztül mutatott rá az adott idő és a közösség jelentőségére. Felesége, Marika beszámolt a család életének alakulásáról, a nehézségeket sem elhallgatva vallott arról, hogy Isten hatalma mindent jóra tud fordítani. A meghitt bizonyságtételt követően Repászki Gréta gitárjátékkal és énekkel erősítette tovább hitünket. Az esemény közös vacsorával és kötetlen beszélgetéssel folytatódott.

thumbnail_1000003133

„Köztetek járok, és Istenetek leszek, ti pedig az én népem lesztek.” (3Móz 26,12)- éreztük mindannyian. Rásonyban, Berencsen, Kázsmárkon, Halmajon, Kiskinizsen és Hódmezővásárhelyen, idősek és fiatalok, lelkészek és gyülekezeti tagok, mi együtt vagyunk az Ő népe. Mert általa összetartozunk.