Templom épül az avas-déli lakótelepen

Templomot épít az Avas-Dél Lakótelepi Református Missziói Egyházközség Miskolcon. A gyülekezeti házként is funkcionáló épület az avasi lakótelepen kap majd helyet. A telek és az építési engedély már megvannak, illetve a tervek is elkészültek, így hamarosan jótékonysági estet tartanak a Művészetek Házában, hogy adományokat gyűjtsenek a folytatáshoz.

Dandé András református lelkipásztor a Dűlő Étteremben tartott, január 26-i sajtótájékoztatón arról beszélt az újságíróknak, hogy régóta szeretnének már egy saját templomot, hisz a gyülekezet bővülésével kinőtték a jezsuiták szívességből használt termeit. Ahhoz, hogy álomból valóság legyen először egy megfelelő építési telekre volt szükség, ebben a város önkormányzata volt a segítségükre.

kép

Az új templomot a Szemere Szakközépiskola és az Európa Liget-i játszótér közötti téren fogják felépíteni, várhatóan öt éven belül. Nemcsak istentiszteleteket, hanem családi bibliakört, ifjúsági alkalmakat és más, közösségi programokat is tartanak majd az épületben.

"Mára elkészültek a ház kiviteli tervei, így a folyamatban most ott tartunk, hogy a hívek adományaihoz tovább gyűjtsünk" – tájékoztatott Dandé András, aki elmondta, hogy jótékonysági estet szerveznek, melynek bevételeit a templom építésére fordítják.

kép

Március 13-án a Művészetek Házában énekesek, zenészek, és a gyülekezet gyermekei lépnek fel, illetve bemutatják a templom háromdimenziós látványterveit. A rendezvény fővédnöke Kriza Ákos miskolci polgármester. "A jótékonysági estély nemcsak adománygyűjtésről szól, hanem közösségépítő szerepe az avasi lakótelepen felbecsülhetetlen hozadék lesz!"

kép

Menyhárt Szabolcs , az Avas-Déli Reformátusokért Alapítvány kuratórium elnöke a sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy nagy fába vágták a fejszét, hisz a templom építésének elkezdése rengeteg munkát igényel. – A nehéz gazdasági helyzet ellenére látható, hogy a jó ügyek mellé az emberek odaállnak és anyagi erőforrásaikat mozgósítva igyekeznek segíteni – mondta bizakodva.

kép

Boda József gondnok úgy vélte: a gyülekezet dinamikus növekedése egyértelműen bebizonyította, hogy szükség van templomra az avas-déli lakótelepen. Tájékoztatása szerint az istentiszteletre és a közösségi programokra járók létszáma meghaladja a száz főt. "Egy maradandó, hosszú távú ügyről van szó, mellyel olyanokat is el szeretnénk érni, akik eddig nem kerültek közel Istenhez."

Kojsza Péter