Találkozás öröme

Kerületi lelkészgyerekek találkozója

Lelkipásztorok gyermekei és családtagjaik gyülekeztek április 20-án délelőtt 10:00 órakor az egyházkerület székházában. A lelkészcsaládban felnőttek találkozójára érkezett több mint 50 résztvevőt az alkalom főszervezője, Pásztor Gyula egyetemi lelkész köszöntötte, majd igei szolgálatban Noé és Isten szövetségkötésének története kapcsán szólt.

Noé azért menekül meg mert kegyelmet talál. Ezért mutat be áldozatot, hogy arra tekintsen Isten és ne rá. Mert pontosan tudja, látja saját bűnét és bűnösségét, amire kegyelmet kell kérnie. Ezzel kapcsolatban még azt is hozzátette Pásztor Gyula, hogy emlékeznünk kell milyen áron szabadultunk meg, és ehhez Józsué történetéből hozott példát.

tirek_0419_lelgyerek13

Pásztor Gyula

Végezetül arra hívta fel a figyelmet, hogy Noé áldozatából az is kitűnik, milyen elengedhetetlen a vágy az Istennel való közösségre.

„Nem bőséget ígér Isten hanem a folyamatosságot, Isten elkötelezi magát az ember mellett. Ahogy nekünk is el kell kötelezni magunkat arra, amire Ő tőle ígéretet kaptunk."-tette még hozzá.

tirek_0419_lelgyerek17

Benke György

Az igehirdetést követően új ének tanulás és régi énekek felelevenitése után Benke György előadását hallgathatták az egybegyűltek, aki arról értekezett milyen szerepünk van és lehet a gyülekezeteink építésében. Az előadás után minden résztvevő lehetőséget kapott, hogy röviden bemutatkozzon, majd közös szeretetvendégséggel és kötetlen beszélgetéssel zárult az alkalom.

További képek: