„Szeretett engem és önmagát adta értem.”

Járdafelirat hirdette Miskolcon, a Kossuth utcában járókat a Húsvét közeledtére Virágvasárnap ünnepén. „Áldott, aki jön az Úr nevében” - ezzel a mondattal hívogatta a Miskolc-belvárosi Református Egyházközség húsvéti kézműves foglalkozásra a gyerekeket és szüleiket.

kép

„Ki volt a vétkes?” címmel közösen nyomoztak a résztvevők Jézus halála ügyében.  Megfigyelő feladat által vált mindenki jó nyomozóvá, hogy sikeresek legyenek egy 2000 évvel ezelőtti ügy nyomozásában.  A bibliai történetmondás után 3 pohárral szemléltették a szervezők Jézus életét, a mi életünket és a bűn hatását. Amikor a jód-oldatos víz sötétre változtatta az ember poharát, akkor szörnyülködtek el a gyermekek a bűn hatásán. De amikor a Jézust jelképező poharat vizsgálták, megállapíthatták, hogy abba hiába töltjük bele a bűnt, nem tudja befogni, mert Jézust a bűn nem tudja megérinteni. Az egyik óvodás gyermek nagy örömmel kiabálta a választ arra  a kérdésre, hogy akkor mit tegyünk, hogy az életünk kifehéredjen: Jézus poharát kell beleönteni a mi életünkbe, hogy visszaváltoztassa fehérré. S, valóban a kísérlet jól szemléltette, hogy ez lehetséges ma is.

A résztvevők Pál apostol szavait tanulták meg, hogy a húsvéti történetre jól emlékezzenek: Jézus „szeretett engem és Önmagát adta értem.”

Majd pedig következett a szokásos kézműveskedés: nyuszit, popcornos bárányt, csibés szalvétatartót és kerámia tojásdíszt készítettek a szülők és gyermekek közösen.

Az alábbiakban a Miskolc Televízió riportját láthatják, valamint részben a  MIKOM által készített fényképeket, részben pedig  saját archívumból származó fotókat.